Handbal

Experti in handbal. Franta obtine al 6-lea titlu mondial

Sursă foto: twitter.com/ehf

Nationala masculina de handbal a Frantei a castigat, duminica, un nou titlu mondial dupa o finala disputata pe teren propriu, la Paris, contra revelatiei Norvegia.

A fost un 33-26 fara emotii pe final, dupa ce la pauza handbalistii din Hexagon, expertii asa cum si-au atras renumele in timp, intrau cu un gol avantaj.

O reusita venita la capatul unui contraatac la chiar ultima faza a reprizei inaugurale. 

Norvegia, de departe revelatia Campionatului Mondial, a rezistat o singura repriza si a condus la un moment dat, cu 16-13, in minutul 25.

Semifinala decisa in prelungiri contra Croatiei cu doar doua zile in urma si-a spus in cele din urma cuvantul si scandinavii au platit tribut eforturilor uriase depuse in acel meci intors fabulos.

Invitata la turneul final de catre Federatia Internationala, Norvegia a profitat din plin de oportunitatea primita si a obtinut cel mai important rezultat la nivel de baieti. Aceasta in conditiile in care a avut nu mai putin de 14 jucatori debutanti la un turneu final.

Franta ajunge la al 6-lea titlu mondial cucerit, in conditiile in care pe primul l-au obtinut in 1995, iar restul de cinci au venit dupa anul 2001.

Romania si Suedia raman in spate cu patru trofee mondiale, iar Thierry Omeyer ajunge la 40 de ani primul jucator din lume cu cinci titluri mondiale in palmares. La un moment dat conationalul nostru Cornel Otelea era lider la acest capitol, cu trei Campionate Mondiale castigate.

In alta ordine de idei, Slovenia a completat podiumul turneului final, dupa victoria la limita obtinuta in fata Croatiei in finala mica, scor 31-30.



Experti in handbal. Franta obtine al 6-lea titlu mondial