Handbal

Eliodor Voica: ”Nu sunt aici pe veci”

Aproape ca ne-am obisnuit cu esecul la fiecare campania de calificare in care este implicata nationala masculina a Romaniei, iar preliminariile pentru EURO 2020 nu au facut exceptie in conditiile in care EHF a marit numarul participantelor la turneul final de la 16 la 24.

Din 1996 n-am mai participat la un Campionat European si nu o vom face nici in 2020, dupa ce am irosit si ultimele sanse de calificare in urma infrangerii cu Portugalia, scor 19-24, la Bucuresti in Sala Dinamo.

Portugalia nu exista pe harta handbalului mondial cand Romania bifa ultima prezenta la un European, iar de atunci au ajuns sa bifeze cinci prezente, daca o punem la socoteala si pe cea din 2020.

Se cauta vinovati pentru ratarea calificarii de catre nationala Romaniei, iar unul dintre oamenii care spune ca este pregatit sa faca un pas in spate, daca va fi nevoie, este Eliodor Voica, secundul spaniolului Manuel Montoya.

”Cuvintele sunt prea putine pentru a exprima ce simtim. Era ultima noastra sansa pentru acest EURO. Lucrul pozitiv este ca am avut ocazii si trebuie privita partea plina a paharului. Jucatorii nu trebuie infierati si noi o sa le dam in continuare credit", a spus Eliodor Voica dupa infrangerea cu Portugalia.

”Un avantaj minim pentru prima repriza, dar in repriza a doua am ratat foarte multe ocazii. Experienta jucatorilor din echipa Portugaliei si-a spus cuvantul. Jucatorii nostri apartin a doua categorii, experimentati si debutanti. Trebuie sa le acordam credit in continuare. Sansele noastre chiar daca s-au irosit, trebuie sa privim cu incredere pentru etapele urmatoare”, a mai declarat acesta.

"Ramane sa discutam, sa analizam. Nimeni nu e de neinlocuit si eu nu sunt aici pe veci", a concluzionat tehnicianul in varsta de 46 ani.

Eliodor Voica este pe locul patru in clasamentul marcatorilor la echipa nationala a Romaniei, cu 867 de goluri in 205 meciuri disputate. Doar Vasile Stinga (1414 goluri), Robert Licu (1054) si Stefan Birtalan (993) au mai multe reusite in tricoul primei reprezentative.



Eliodor Voica: ”Nu sunt aici pe veci”