Handbal

Dunarea Braila transfera o finalista a Ligii Campionilor

Sursă foto: facebook.com/HCDBraila

Singura echipa care a invins campioana CSM Bucuresti in campionat sezonul precedent se intareste puternic prin aducerea unei jucatoare care a disputat finala Ligii Campionilor cu Vardar.

Finalista cu HC Vardar in Liga Campionilor, in acest an, componenta a nationalei din Belarus inca de la 17 ani, centrul Ilyina Dziyana va evolua la Dunarea Braila in urmatorul sezon, anunta clubul brailean pe pagina oficiala de Facebook.

Nascuta in Gomel, Belarus, in 4 ianuarie 1996, Ilyina Dziyana a debutat la echipa mare, HC Gomel la doar 16 ani, participand cu aceasta la competitii internationale, Cupa Cupelor si Cupa EHF. 

Componenta a lotului national din Belarus de la 17 ani, Ilyina a facut pasul repede spre marea performanta si in 2014 a ajuns la Astrakhanochka in Rusia cu care a evoluat de asemenea in Cupa EHF in sezoanele 2014-2015 si 2015-2016, ajungand in semifinalele competitiei.

Dunarea Braila s-a despartit in aceasta vara de sase jucatoare de baza: Eliza Buceschi, Bianca Tiron şi Timea Tătar, toate trei plecate la Corona Brasov, Mădălina Zamfirescu la Debrecen, Gabriela Perianu la Siofok si Nataşa Antic in Slovenia.



Dunarea Braila transfera o finalista a Ligii Campionilor