Handbal

Doua romance lupta pentru titlul de cea mai buna handbalista a lumii

Sursă foto: fra2018.ehf-euro.com

Finalul de an ar putea aduce un nou trofeu important in vitrina sportului romanesc, dupa ce doua handbaliste tricolore au fost nominalizate pentru titlul de cea mai buna jucatoare din 2018.

Printre cele 32 de jucatoare nominalizate in ancheta site-ului handball-planet.com se numara Cristina Neagu si Crina Pintea.

Neagu tocmai a devenit cea mai buna marcatoare din istoria Campionatelor Europene la recent incheiatul turneu final din Franta unde, din pacate, jucatoarea noastra a suferit o ruptura de ligament anterior incrucisat.

Neagu a mai fost declarata cea mai buna handbalista a lumii in trei randuri, in 2010, 2015 si 2016.

De asemenea, Pintea a fost desemnata cel mai bun pivot al Campionatului European incheiat de nationala Romaniei pe locul patru, prinzand contractul vietii la Gyor ETO, campioana Europei.

Sondajul este deschis pana pe 5 ianuarie 2019 pe site-ul handball-planet.com, cel care organizeaza pentru al optulea an consecutiv aceasta ancheta in urma careia este desemnata jucatoarea anului. Un echivalent in handbal al France Football pentru Balonul de Aur de la fotbal.Doua romance lupta pentru titlul de cea mai buna handbalista a lumii