Handbal

CSM Bucuresti se califica in sferturile Ligii Campionilor

Sursă foto: facebook.com/CSMBOfficial

Echipa CSM Bucuresti a obtinut, vineri seara, victoria de care avea nevoie in clasament pentru a obtine matematic calificarea intre cele mai bune opt echipe din Liga Campionilor, dupa 28-26 (14-12), pe teren propriu, in fata vicecampioanei Sloveniei Krim Mercator Ljubljana.

Detinatoare a Ligii Campionilor, CSM Bucuresti a revenit fabulos si in acest meci reusind sa intoarca rezultatul in ultima jumatate a partii secunde.

De la 16-13 in minutul 34, Krim a intors rezultatul si a preluat in premiera conducerea in minutul 43 dupa reusita lui Koren.

Condusa cu doua goluri diferenta si un sfert de ora ramas pana la final, CSM-ul s-a mobilizat exemplar si s-a distantat decisiv dupa o perioada cu sase goluri marcate la rand.

Citește și... Asa am trait CSM Bucuresti - Krim

Abia la 26-22, in minutul 53, Krim a reactionat si a redus din diferenta cu primul gol dupa o perioada de opt minute in care campioanele Europei au facut legea in polivalenta bucuresteana.

Apararea a functionat briliant in finalul meciului si poarta a facut pana la urma diferenta. Nu mai putin de patru aruncari de la 7 metri au aparat Ungureanu si Grubisic in acest meci, interventii care privind tabela de marcaj au inclinat pana la urma tabela.

Marcatoare

CSM: Gullden - 10 goluri, Martin - 4, Torstensson, Manea, Niombla, Mehmedovic - 3, Bradeanu, Curea - 1.

Krim: Milanovic Litre, Jericek, Omoregie, Koren - 4.

Aurelian Rosca

"A fost un meci sub mare presiune. Poate si din aceasta cauza am facut multe greseli. Pe ultima suta de metri apararea noastra a fost mult mai compacta si mai hotarata. De la minus doi ne-am dus la plus patru. Sper sa continuam visul si sa ajungem in Final Four", a spus dupa meci antrenorul CSM-ului.

"Experienta jucatoarelor s-a aratat si o echipa se vede nu doar dupa victorii. La 20-22 le-am spus sa intarim defensiva si sa fim mai agresive la venirea spre interior. Ne-a ajutat si poarta cu foarte multe mingi aparate, ne-a dat aripi", a adaugat Aurelian Rosca.



CSM Bucuresti se califica in sferturile Ligii Campionilor