Handbal

CSM Bucuresti castiga cu Esbjerg si urca pe loc de sferturi

Sursă foto: facebook.com/CSMBOfficial

Campioana CSM Bucuresti si-a respectat statutul de favorita si a invins-o pe Esbjerg din Danemarca, scor 33-25 (17-13), in al treilea meci din grupele principale din Liga Campionilor

Cu exceptia golului marcat de olandeza Van der Heijden in primul minut CSM Bucuresti a condus in permanenta si niciun moment nu s-a pus problema echipei castigatoare.

CSM Bucuresti s-a distantat la 6-3 in minutul 10, pentru ca la jumatatea reprizei inaugurale sa aiba patru goluri avantaj pe tabela (9-5).

Esbjerg, campioana Danemarcei cu un lot de doar 12 jucatoare la Bucuresti, a revenit la doua goluri diferenta cu cinci minute inaintea pauzei (13-11), insa CSM-ul a dominat finalul primei reprize si a intrat la cabine la adapost de patru goluri dupa reusita veteranei Aurelia Bradeanu.

Dupa pauza diferenta a crescut la 18-13 in urma reusitei lui Lobach, jucatoare intrata pe pivot in locul lui Manea. Cu toate acestea, Esbjerg si-a vandut scump pielea si a tinut aproape de CSM pe tabela, astfel ca in minutul 42 echipa daneza se apropiase la un singur gol diferenta (21-20).

A urmat o serie impresionanta pentru CSM si campioana Europei s-a desprins in castigatoare cu opt goluri la rand marcate intr-un interval de zece minute.

Extrema Carmen Martin a fost cea mai buna marcatoare de la CSM, cu 6 goluri, urmata de Niombla (5), Lobach si Torstensson (4), respectiv Gullden, Manea si Mehmedovic (3).

Cea mai buna marcatoare a meciului a fost insa suedeza Alm de la Esbjerg, jucatoare care a perforat de 7 ori poarta noastra.

O poarta care in acest meci nu a ajutat prea mult CSM-ul, Grubisic avand doar doua interventii tot meciul. Ungureanu nu a jucat niciun minut.

De remarcat si primul gol pe care l-a inscris daneza Bohme de la venirea la CSM Bucuresti, o reusita venita pe final dupa o recuperare pe semicercul advers.

Reactie

Antrenorul Aurelian Rosca a facut la cald analiza meciului din Sala Dinamo.

"O victorie muncita, niciun meci din Liga Campionilor nu este usor. Au rezistat 45 de minute dupa care au cazut fizic. Felicit echipa noastra pentru daruire. Atacul rapid a functionat si am putut sa valorificam caderea adversarului", a spus Rosca la Dolce Sport.

"Poate ca si ratarile aruncarilor de la 7 metri a facut sa le dam o sansa. Fiecare joc are istoria lui si trebuie sa luam fiecare meci in parte. Nicun meci nu este dinainte castigat, trebuie sa lupti si sa valorifici situatiile pe care le ai. Noi am gresit de cateva ori si le-am pus pe adversare in joc. In aparare am jucat foarte bine in repriza a doua", a adaugat Rosca.

Egal intre Gyor si Larvik

Intr-un meci disputat in paralel, Gyor a salvat in extremis remiza pe teren propriu cu Larvik, scor 27-27, dupa ce echipa norvegiana conducea cu trei goluri diferenta cu trei minute inaintea finalului.



CSM Bucuresti castiga cu Esbjerg si urca pe loc de sferturi