Handbal

Cristian Gatu: "Moartea lui Eugen Trofin este o pierdere enorma"

Presedintele Federatiei Romane Handbal, Cristian Gatu, a vorbit, joi, despre decesul fostului selectioner Eugen Trofin, spunand ca acesta a construit trei generatii de aur, iar moartea sa lasa un gol imens in handbalul masculin.
Fostul selectioner Eugen Trofin (78 de ani) a murit marti, 20 ianuarie, la Busteni, acolo unde tehnicianul se retrasese din cauza unei boli. In semn de respect pentru intreaga sa activitate, la meciul Australia-Romania de la CM din Croatia, scor 20-40, s-a tinut un moment de reculegere.

"A fost ca un tata pentru mine. El a contribuit exponential la stilul meu de joc. Ne-a dat tuturor rautatea, ambtia si dorinta de victorie. Am pierdut o piesa de mare valoare din handbalul masculin, el a fost artizanul a trei generatii de aur. Prin mainile lui au trecut zeci de jucatori", a spus Cristian Gatu cu emotie in glas, dupa care a mai adaugat: "Astazi (n.r. joi), dupa meciul cu Slovacia eu plec spre Bucuresti. Eugen Trofin m-a condus spre cele mai bune rezultate ale mele, acum tot ce pot face eu este sa-l conduc pe ultimul drum".

Fostul international roman Stefan Birtalan il considera pe Eugen Trofin "cel mai mare antrenor la nivel mondial": "El a fost unul din cei mai mari antrenori romani. E o mare pierdere. Ce repede a trecut timpul, sunt generatii intregi care au trecut prin mainile acestui om! Imi vin foarte greu cuvintele, imbatranim si oamenii buni se duc".

Eugen Trofin a fost prezent pe banca echipei nationale la titlurile mondiale din 1964 si 1970. In palmaresul sau de antrenor mai sunt trecute medalia de bronz la de la Jocurile Olimpice din 1970 si cea de argint de la JO 1976.

Eugen Trofin va fi inmormantat vineri, la ora 12:30, la Cimitirul Izvorul Nou, in timp ce slujba religioasa va avea loc la ora 12:00, la Biserica Razoare.

NewsIn


Cristian Gatu: "Moartea lui Eugen Trofin este o pierdere enorma"