Handbal

China s-a retras de la Campionatul Mondial de handbal dupa aparitia unui caz de coronavirus

Sursă foto: https://twitter.com/ihf_info

Aparitia unui caz de infectare cu Sars-Cov-2 in cadrul delegatiei Chinei a dus la retragerea acestei echipe de la turneul final mondial de handbal gazduit in aceasta perioada de Spania.

Autoritatile chineze au impus reguli extrem de stricte in ceea ce priveste lupta impotriva virusului care determina boala covid-19.

Astfel, intreaga delegatie chineza a intrat in izolare, iar in cazul celui infectat acesta se poate intoarce acasa in China doar dupa o perioada de sase saptamani de izolare in Spania.

Chiar si cei care nu sunt infectati trebuie sa ramana pentru 14 zile in izolare inainte de a primi acceptul de revenire in China.

Dupa trei infrangeri la rand in Grupa H, China urma sa participe la Cupa Presedintelui, unde aveau de disputat alte doua meciuri, cu Tunisia si Slovacia.

Federatia Internationala de Handbal (IHF) va acorda victoria la masa verde, cu 10-0, celor doua formatii care urmau sa intalneasca China.China s-a retras de la Campionatul Mondial de handbal dupa aparitia unui caz de coronavirus