Handbal

Carmen Amariei: ''M-au tinut la Politie pana la 3 noaptea!''

Handbalista Carmen Amariei Lungu, componenta a echipei daneze Slagelse, care a fost arestata, sambata, pe aeroportul din Samara, pe motiv ca si-a falsificat pasaportul, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca se simte umilita si sansele de a mai juca in meciul cu Lada Togliatti sunt de unu la suta.
"Pur si simplu nu vor sa ma lase sa joc! Asta ma mahneste cel mai tare, ca mi-au luat dreptul unui sportiv de a juca intr-o finala de Liga Campionilor. Ma simt umilita si nu inteleg cum pot sa ma lase sa ies in jurul hotelului in care ma pazesc, dar nu pot merge la 100 de kilometri, la Togliatti, sa joc si apoi sa parasesc Rusia", a declarat handbalista de la Slagelse.

Amariei a povestit prin ce a trecut in momentul arestarii. "Sicanele au inceput inca de la Moscova, unde rusii ne-au tinut o ora si jumatate, in loc de 20 de minute. Am ajuns la Samara intr-un final, pe la 21.30, unde am mai stat o ora si jumatate in vama. Am ramas ultima la pasapoarte, iar cand s-au uitat la el, m-au retinut fara explicatii. Mi-au spus ca sunt arestata si au vrut sa ma inchida intr-o camera cu cheie. Am mancat doar biscuiti si doar tarziu, spre ora 03.00, cand au reusit cei din clubul nostru sa ma mute intr-un hotel din apropierea aeroportului, am mancat ceva, cumparat de presedintele clubului", a declarat Carmen Amariei.

Sportiva, care este originara din Cluj, iar din sezonul viitor va juca la "U" Jolidon, a mai afirmat ca, desi s-au facut eforturi toata noaptea, la nivelul Ministerelor de Externe ale ambelor tari, nu s-a ajuns la niciun rezultat, astfel ca va fi nevoita vada meciul tur al finalei Ligii Campionilor la televizor, in hotelul in care este retinuta. "Stiu ca s-a ajuns cu povestea asta pana la nivelul membrilor Ministerelor de Externe, dar Moscova nu vrea sa-mi dea drumul. Asa ca sunt nevoita sa stau aici, la hotel, si sa sper ca pe televizorul cu purici voi putea vedea ceva din meci. Mai am sanse de unu la suta, eu mai sper sa ma lase sa merg la meci!", a spus Amariei, care a continuat: "Conditiile au fost groaznice acolo, la Politia de pe aeroport. Cam cum erau in Romania acum 20 de ani. M-au insotit si cand am mers la toaleta, plus ca nu vorbeau engleza. Am incercat sa ma revolt, doar nu sunt prizoniera, sa ma trateze asa, iar pana la urma m-au mutat la acest hotel. Ma simt umilita, dar imi voi lua revansa la meciul retur din finala, din Danemarca", a declarat Carmen Amariei, pentru MEDIAFAX.

Desi se afla intr-o situatie dificila, in detentie, handbalista s-a interesat la final de jocul viitoarei sale echipe, "U" Jolidon Cluj, in partida tur de sambata, din finala Challenge Cup. "Ma bucur mult ca au castigat si sper sa vina cu trofeul acasa din Serbia. In seara aceasta, imediat dupa meci, vom pleca si noi, astept echipa sa vina sa ma recupereze, sa urcam in cursa charter si sa nu mai aud de Rusia niciodata!", a incheiat handbalista in varsta de 29 de ani.

Directorul clubului Slagelse, Bjarne Stenbaek, a declarat, sambata, la auzul vestilor din Rusia, ca autoritatile daneze fac eforturi la nivel diplomatic pentru a fi rezolvata situatia. Oficialul clubului la care joaca si Carmen Amariei a calificat situatia creata de vamesii de pe aeroportul din Samara drept un episod de "amatori" si scandalos, din partea autoritatilor ruse. Conform declaratiei sportivei, pentru MEDIAFAX, meciul tur din finala Ligii Campionilor, dintre Lada Togliatti si Slagelse, programat duminica, de la ora 17.50, se va juca.

 
Mediafax


Carmen Amariei: ''M-au tinut la Politie pana la 3 noaptea!''