Handbal

Calcule: Cum poate ajunge Romania in semifinalele Campionatului European. Suntem la mana noastra!

Sursă foto: fra2018.ehf-euro.com/

Suntem in ziua finala a fazei grupelor principale la Campionatul European de handbal feminin si in grupa din care face parte Romania cinci echipe lupta pentru primele doua locuri.

Romania conduce grupa la egalitate de puncte (6) cu Olanda, cele doua formatii fiind despartite de golaveraj, mai bun pentru formatia noastra.

Prin jocul rezultatelor cinci echipe ar putea avea 6 puncte la finalul zilei de miercuri, caz in care departajarea se va face in functie de urmatoarele criterii:

1) Meciurile directe
2) Golaveraj in meciurile directe
3) Numarul de goluri marcate in meciurile directe
4) Golaveraj simplu

Romania se califica in semifinale daca:

1) Invinge Ungaria
2) Termina la egalitate cu Ungaria
3) Pierde cu Ungaria la doua goluri diferenta (caz in care s-ar face un clasament in trei intre Romania, Ungaria si Norvegia – daca nordicele inving Spania si ajung la 6 puncte).

Inaintea meciurilor din ultima etapa se stie doar o singura echipa calificata in semifinale si aceasta este Rusia.

Rusia nu mai poate pierde primul loc in grupa 1 principala si va fi adversara echipei care termina pe primul loc in grupa Romaniei.

Franta are cele mai mari sanse sa fie a doua echipa calificata in semifinale, urmand a intalni Serbia in ultima etapa. Muntenegru trage de asemenea speranta la locul doi, cu sanse limitate.

Semifinalele sunt programate vineri de la 18:30, respectiv 22:00.

Finala mica si finala mare vor avea loc duminica, 16 decembrie.Calcule: Cum poate ajunge Romania in semifinalele Campionatului European. Suntem la mana noastra!