Handbal

Anja Andersen: "Meciul cu Ljubljana nu e decisiv"

Tehnicianul principal al Oltchimului, Anja Andersen, a declarat ca meciul de duminica în care campioana României întâlnește pe Krim Ljubljana nu este decisiv pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Avem șanse chiar daca vom pierde meciul cu Ljubljana. Asta nu înseamna ca nu ne dorim victoria, ca fetele nu nu se vor bate pentru cele doua puncte puse în joc. Important este ca fetele se antreneaza cu zâmbetul pe buze, ca le place sa joace handbal, în ciuda înfrângerii din Spania. Sunt momente în care trebuie sa le temperez pentru ca vor sa arate foarte multe într-un timp foarte scurt. Avem respect pentru orice adversar, normal ca și pentru Krim Ljubljana dar trebuie sa fim atenți la echipa noastra", a declarat Andersen.

 

Anja Andersen a explicat și de ce nu a folosit-o pe Ionela Stanca în meciul cu Podgorica și de ce Cristina Neagu nu are voie sa arunce la poarta: "Înainte de meciul cu Buducnost ambele handbaliste mi-au spus ca au dureri mari. Am cerut diagnosticul de la doctoral Oancea și l-am dat mai departe la un specialist din Danemarca. Mi s-a spus ca Ionela risca foarte mult daca mai joaca și ca Neagu risca de asemenea mult daca arunca la poarta. Nu știu daca vor juca în meciul cu Ljubljana, înca nu am decis. Am întâlnit mulți tehnicieni și mulți conducatori de club pentru care rezultatele sunt mai importante decât sanatatea handbalistelor. Nu sunt din aceasta categorie de technician. Știu ce înseamna ca o handbalista accidentata sa fie forțata și apoi sa-și rateze cariera".

Andersen a mai spus ca are nevoie de timp pentru a face din Oltchim o echipa a viitorului: "Am nevoie de timp, lucrurile nu se pot schimba dintr-o zi pe alta. Lipsa de rabdare este principalul meu adversar. Peste ceva timp o sa înțeleaga toata lumea de ce folosesc o handbalista pe mai multe posturi. Criticile nu ma afecteaza. De la 16 ani eu nu mai citesc ziare și nu ma mai uit la emisiunile sportive de la TV. Doar la meciurile echipei de fotbal Barcelona ma uit atunci când am timp".

Tehnicianul danez a declarat ca și-ar dori ca Aurelia Bradeanu sa ajunga la Oltchim din vara dupa ce își va termina contractul cu ETO Gyor: "O știu bine pe Bradeanu, este o handbalista interesanta., Nu ar fi exclus sa vina la Vâlcea și handbaliste din nordul Europei dar eu continui sa spun ca în România este un mare potențial handbalistic. Sa nu credeți ca între Oltchim și o echipa din danemarca ca Slagelse sau FTK Copenhaga este o mare diferența de mentalitate. Și acolo în momentul în care vin handbaliste noi sunt obișnuite numai cu un anumit tip de handball și au nevoie de timp pentru a se acomoda".

Extrema Oltchimului, Adriana Nechita, spune ca a uitat deja înfrângerea din Spania cu Itxako Estella: "Nu ne mai gândim la meciul pierdut cu Itxako. A trecut peste aceasta înfrângere. A fost un meci în care fiecare handbalista de la Oltchim a încercat sa dea ce a putut mai bun dar mai mult nu s-a putut. Acum ne gândim la viitor, avem nevoie de un succes cu Ljubljana. Vom juca în fața propriilor spectatori și speram sa le facem o noua bucurie".

Nechita sustine ca Anja Andersen a reușit sa le joace handbalul cu inima: "Eu nu știu daca am trecut de la Stilul Trefilov la stilul Andersen. Personal am avut de învațșat ceva de la fiecare antrenor cu care am lucrat. Anja lucreaza mult la psihicul nostrum. Ne învața sa nu jucam mechanic, sa simțim tot ceea ce facem. Este ceva extraordinar, sunt sigura ca vom avea rezultate din cele mai bune".

Mediafax



Anja Andersen: "Meciul cu Ljubljana nu e decisiv"