Handbal

Amariei: "Este posibil sa renunt si eu la nationala"

Componenta echipei nationale si a clubului Rulmentul Brasov, Carmen Amariei, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX ca mai multe jucatoare din prima reprezentativa, printre care se numara si ea, iau in considerare varianta retragerii inaintea Campionatului European din Macedonia.

Decizia pivotului nationalei de handbal feminin, Ionela Stanca, de a renunta la convocarile reprezentativei a surprins, avand in vedere ca jucatoarea are doar 27 de ani. In lotul Romaniei se pare ca si alte jucatoare se gandesc la aceeasi solutie, inaintea Campionatului European din Macedonia (3-14 decembrie).

Interul Carmen Amariei a comentat pentru Mediafax decizia Ionelei Stanca de a se retrage de la nationala, afirmand ca o intelege pe coechipiera sa de la Rulmentul Brasov. "Fiecare jucatoare are motivele sale cand ia o astfel de decizie, care personal consider ca trebuie respectata. Cand simti ca nu te mai tin picioarele si stii ca nu poti face treaba buna pe doua fronturi, normal ca decizi astfel. Multa lume condamna faptul ca o jucatoare ramane doar la club, dar putina lume stie ca a juca pe 2-3 fronturi te poate face sa-ti inchei cariera intr-un singur an. Noi asta stim sa facem cel mai bine, sa jucam handbal. Din ce am trai apoi, cand stim ca macar 2-3 ani am mai fi putut juca?", a spus Amariei.

Jucatoarea clujeana este de parere ca a venit timpul ca si nationala Romaniei sa faca un schimb serios de generatii. "Am vazut si la Cupa Mondiala din Danemarca faptul ca mai toate fortele europene si-au schimbat loturile. Doar noi si Norvegia avem cam aceleasi jucatoare de baza de ani de zile. Este un consum foarte mare si personal iau in considerare aceeasi varianta. Am 30 de ani, trei operatii serioase si simt ca nu pot merge pe mai multe fronturi. Astept sa treaca perioada aceasta cu meciurile din campionat si Cupa EHF, iar apoi ma voi decide. Ce pot spune este ca, din cate stiu, mai sunt jucatoare din cele care suntem cu experienta care se gandesc la retragere. Nu cred ca e bine ca federatia sa ameninte cu suspendarea o jucatoare care doreste sa se retraga. Multe din fete au luptat din greu in ultimii ani sa aduca rezultate Romaniei si le-au adus si ar merita un meci de retragere, nu suspendari", a afirmat Carmen Amariei.

La inceputul acestei saptamani, pivotul Ionela Stanca a anuntat Federatia Romana de Handbal oficial ca nu doreste sa mai continue la echipa nationala, din cauza problemelor de sanatate. O situatie similara a avut loc inaintea Jocurilor Olimpice, cand interul dreapta Steluta Luca a facut acelasi anunt, dar apoi s-a razgandit si a revenit la nationala, dupa numirea noului antrenor, Radu Voina.

Mediafax



Amariei: "Este posibil sa renunt si eu la nationala"