Handbal

Alin Sania: "Avem o echipa tanara, neexperimentata, dar nebuna"

Handbalistul Alin Sania a declarat, duminica, la sosirea la Bucuresti, ca echipa nationala a României este una tânara, neexperimentata, dar nebuna, dupa ce a reusit sa treaca de Rusia în baraj si s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal din 2011, din Suedia.

"A fost mult mai frumos ca ne-am calificat cu multe emotii. Cred ca le-am dat si o palma celor care ne-au criticat si probabil ca acum îi doare foarte rau. As avea si un mesaj pentru cei care ne-au criticat, dar nu sunt Maradona. Avem o echipa tânara, neexperimentata, dar nebuna. Acea nebunie reprezinta sarea si piperul echipei. Prin atitudinea noastra am demonstrat ca am plecat în Rusia cu gândul de a învinge si de a ne califica. Rusii au fost foarte relaxati, iar dupa primele 15 minute noi am capatat încredere, în vreme ce ei s-au panicat. Am simtit ca este momentul nostru si am jucat fara frica, fara teama, pentru ca fizic eram peste ei", a spus Sania.

Interul echipei nationale a României a adaugat ca el a fost cel care si-a dorit cel mai mult calificarea la furneul final din Suedia, având în vedere ca a lipsit la editia din 2009, din Croatia, din cauza unei accidentari. "Cred ca eu am fost jucatorul care si-a dorit cel mai mult aceasta calificare. La editia precedenta, din Croatia, eu m-am accidentat cu doua saptamâni înaintea turneului. Acum sunt mult mai bucuros, pentru ca am pus umarul mai mult decât am facut-o în trecut. Sper sa fiu sanatos si sa joc acest mondial", a precizat Alina Sania.

Jucatorul echipei arabe Al Wasl a afirmat ca echipa nationala masculina a României a reusit sa scrie câteva pagini frumoase din istorie, odata cu aceasta calificare la Campionatul Mondial, dupa un baraj împotriva Rusiei: "Am petrecut putin dupa meci, am baut o bere, doua, trei, am încercat sa ne dam seama de ceea ce am realizat. Am dat putin istoria înapoi si am descoperit ca nimeni nu a scos Rusia de la un baraj, mai ales acasa la ea. Am reusit sa scriem câteva pagini în istorie si speram sa fie primele din cartea echipei nationale".

Alexandru Csepreghi a precizat ca victoria si calificarea în fata Rusiei ar trebui sa le dea mai multa încredere jucatorilor României. "Trebuie sa avem tot mai multa încredere în noi si sa le demonstram tuturor ca nu suntem o generatie ratata. Schimbarile fata de meciul tur s-au facut la antrenamente, unde am încercat foarte mult sa ne reparam greselile. Cu multa vointa se pot obtine multe victorii împotriva echipelor mari. Cu totii vom avea o vacanta, apoi vor începe pregatirile pentru campionatul intern. Deocamdata nu ne-am facut planul de atac pentru mondiale. Asteptam sa vedem cu cine vom pica în grupe si apoi vom vedea. Putem sa ne gândim si la calificarea la europene si chiar la Jocurile Olimpice, de ce sa nu speram?", a spus Cspreghi.

De asemenea, Rares Jurca a afirmat si el ca jucatorii României au dat o palma celor care nu au mai crezut în sansele de calificare. "Am crezut în sansa noastra pâna la final, am dovedit ca se poate si am demonstrat ca, desi suntem o echipa tânara, avem valoare. Suntem foarte bucurosi ca am reusit sa ne calificam la Campionatul Mondial. Pentru cei care ne-au criticat poate ca ar fi bune niste cuvinte pe care le-a spus si Maradona, dar noi nu suntem astfel de oameni si nici nu avem valoarea lui Maradona. Le multumim tuturor celor care au crezut în sansa noastra. Echipa României este una tânara, nebuna si cu o mare sete de performanta", a adaugat Jurca.

Delegatia României a revenit la Bucuresti, dupa ce nationala masculina de handbal s-a calificat la Campionatul Mondial din 2011, reusind sa învinga, sâmbata, în deplasare, selectionata Rusiei, cu scorul de 37-32 (16-13), în mansa retur a barajului. În tur, România pierduse cu scorul de 28-32.

Mediafax



Alin Sania: "Avem o echipa tanara, neexperimentata, dar nebuna"