Handbal

A patra victorie consecutiva pentru Oltchim

Oltchim Râmnicu Vâlcea continua parcursul de exceptie în Liga Campionilor si a obtinut, duminica seara, a patra victorie consecutiva în Grupa A dupa 27-23 pe teren propriu cu danezele de la Randers. Victoria cu Randers le-a asigurat handbalistelor de la Râmnicu Vâlcea calificarea în faza principala a grupelor.

Prima parte a jocului a fost dificila pentru Oltchim, slaba inspiratie la finalizare permitând echipei oaspete sa conduca chiar si la trei goluri diferenta.

Dupaa 5-3 si 6-4 pentru Oltchim în debutul meciului, Randers a egalat scorul la sase în minutul 21, dupa care danezele au trecut la conducere, scor 8-6, pe fondul a doua atacuri consecutive ratate de vâlcence în superioritate numerica.

Extrema Iulia Curea a fost jucatoarea providentiala pentru Oltchim în finalul primei reprize, reusitele acesteia pastrând echipa lui Jakob Vestergaard în la o diferenta rezonabila fata de Randers.

1. Oltchim 8 puncte
2. Hypo 6 puncte
3. Randers 2 puncte
4. Buxtehuder 0 puncte. Clasamentul Grupei A

De la 7-9 si 8-10 Oltchim a revenit puternic în finalul primei reprize si a terminat primul mitan la egalitate cu Randers, scor 10-10. Manea a egalat în ultimele secunde dupa ce portarita Ungureanu avusese o interventie salvatoare între buturi, iar pivotul echipei din Vâlcea a finalizat pe contraatac.

Dalby a readus pe Randers în avantaj în debutul partii secunde, dar avea sa fie singurul gol marcat de daneze pentru un interval de 12 minute în care Oltchim a facut legea pe parchetul Salii Sporturilor ”Traian”.

Surpriza pregatita de Vestergaard s-a numit Aurelia Bradeanu si handbalista de nationala a tras echipa dupa ea facând diferenta pe tabela.

Cu trei goluri la rând Bradeanu a adus Oltchimul în avantaj (13-11, min.37), iar Cristina Neagu a marcat primul sau gol din a saptea încercare în minutul 40.

Randers a marcat primul gol dupa 12 minute de seceta, interval în care au ratat si o aruncare de la 7 metri, dar diferenta de patru lungimi luata de Oltchim nu a mai putut fi rasturnata.

Oltchim a condus si la cinci goluri diferenta (19-14 si 20-15) dupa incursiunile pivotului Ionela Stanca, o alta jucatoare care a surprins defensiva adversa în ultima parte a meciului.

Urmatorul meci pentru Oltchim este programat duminica viitoare în deplasare cu Hypo Viena. Atunci practic se va decide câstigatoarea Grupei A.



A patra victorie consecutiva pentru Oltchim