GoPro

Povestea fascinanta a lui Julius Yego, kenyanul campion mondial care a invatat singur sa arunce cu sulita (Video GoPro)

Kenyanul Julius Yego nu a ajuns la Rio 2016 la proba de maraton, acolo unde tara sa face legea pentru ca de foarte mici copiii acestei natiuni africane merg la scoala de fapt alergand dus intors peste 15 kilometri pe zi. Yego a venit la Jocurile Olimpice de Vara 2016 din postura de campion mondial la sulita, un sport pe care l-a invatat de mic, singur, din pasiune! El este favoritul nostru la sulita, la Olimpiada, si pentru a vedea de ce poti urmari acest reportaj video de 7 minute realizat excelent de cei de la GoPro.


Vrei si tu sa filmezi la fel? Camerele GoPro se gasesc aici in Romania

Yego a practicat si invatat singur, din pasiune, sulita. In ziua de azi, cand majoritatea parintilor isi forteaza copiii la sport fara a intelege ca un mare campion poate ajunge ceva doar practicand din placere si din distractie, Yego repeta in film de cateva ori: „era distractie”.

Si distractia nu s-a topit nici acum. Pas cu pas, an de an, el a invatat singur sa arunce cu sulita. A inceput cu bete alese de prin copaci si a progresat privind atletii profesionisti pe internet, pe youtube, intr-un internet cafe! A ajuns acum sa aiba propria echipa de antrenament.

A ajuns primul kenyan si primul african la Jocurile Olimpice din 2012, iar in 2015 devenea campion mondial cu o aruncare de peste 90 de metri.

In excelentul reportaj de mai sus, povestea este impletita cu imagini din satele si orasele africane, filmate fara a dori sa te convinga de nimic, nici de lucruri bune si nici de lucruri rele, prezentand pe langa povestea in sine si o realitate din Africa, asa cum nu prea se vede in alte materiale tv.



Povestea fascinanta a lui Julius Yego, kenyanul campion mondial care a invatat singur sa arunce cu sulita (Video GoPro)