GoPro

GoPro a lansat Hero 5 si drona Karma (video)

Compania americana GoPro a lansat luni seara noua camera video Hero 5, dar si o drona numita Karma.

gopro hero 5 2016?

Fata de modelele anterioare, camera video Hero 5 nu mai are nevoie pentru prima oara de o carcasa de plastic externa pentru  a fi rezistenta la apa. 

Hero 5 este rezistenta la apa din fabricatie si include si un ecran LCD pentru a putea vedea direct ceea ce se filmeaza. Camera are si comanda vocala.

Pe langa camera Hero 5, GoPro a lansat in premiera o drona proprie.

Drona celor de la GoPro, numita Karma, este pliabila pentru a incapea intr-un rucsac, accentul fiind pus pe portabilitate.

Drona nu vine cu o camera video preinstalata, ci trebuie sa i se ataseze un GoPro Hero 4 sau Hero 5, fiind compatibila cu ambele.

Karma beneficiaza de stabilizator de imagine. Acesta este si detasabil, se poate scoate cu tot cu camera de pe drona pentru a se monta pe o prindere de mana cu ajutorul careia se poate filma de la sol cu aceeasi fluiditate. 

Drona Karma este astfel construita incat sa nu obtureze filmarile cu partile componente, cum ar fi elicile sau bratele, acesta fiind unul dintre minusurile dronelor de pe piata.

Karma are un sistem de control simplu de folosit, care include si un ecran de control. Imaginile filmate cu Karma pot fi partajate si vazute in timp real pe smartphone-uri si tablete.

Hero 5 va costa in SUA 399 de dolari, iar drona Karma 799 de dolari, iar la pachet impreuna 1.099 de dolari. In Romania preturile ar trebui sa fie in jur de 400 si respectiv 800 de euro.

Pagina importatorului oficial al GoPro in Romania este aici.



GoPro a lansat Hero 5 si drona Karma (video)