Golf

Un copil de 13 ani, calificat la Openul Chinei

Un chinez în vârsta de 13 ani a obtinut califcarea la Openul Chinei, competitie din circuitul european de golf, care se va desfasura de joi pâna duminica, la Tianjin Binhai Lake Golf Club, informeaza BBC.
Guang Tien Lang va stabili la vârsta de 13 ani si 173 de zile un nou record de precocitate în aceasta competitie, perfomanta detinuta din 2003, de compatriotul sau Lo Shik Kai, care, la 13 ani si 280 de zile, a participat la Hong Kong Open.

Tânarul jucator, campion mondial la categoria sa de vârsta anul trecut, a obtinut un loc între cei 156 de participanti la turneul de la Tianjin, dupa ce a ocupat pozitia a patra la un concurs de calificare desfasurat la Hangzhou.

Locul obtinut la aceasta competitie nu îi permitea lui Guang Tien Lang sa participe la Openul Chinei, deoarece doar primi trei clasati obtineau calificarea. Însa retragerea câstigatorului turneului de calificare l-a propulsat pe sportivul de 13 ani la Openul de la Tianjin.

"Am fost dezamagit ca am pierdut în play-off si am crezut ca am dat cu piciorul la o mare sansa de a intra în istorie. Dar am aflat apoi ca m-am calificat la Openul Chinei si visul meu a devenit realitate", a spus jucatorul, care practica acest sport de la vârsta de 4 ani.

Mediafax


Un copil de 13 ani, calificat la Openul Chinei