Golf

Tyrrell Hatton triumfa in Abu Dhabi

Sursă foto: https://twitter.com/PingTour/

Primul turneu al anului in Circuitul European de golf a fost castigat de englezul Tyrrell Hatton, numarul 9 in ierarhia mondiala.

Hatton, 29 ani, s-a impus cu patru lovituri in fata australianului Jason Scrievener, dupa ce ambii au incheiat runda finala la 66 de lovituri, 6 sub par.

Pe pozitia a treia s-a clasat marele favorit, nord-irlandezul Rory McIlroy, cel care condusese dupa prima runda, dar care in rundele a doua si a patra n-a reusit decat sa treaca de parul stabilit la 72 pentru traseul din Abu Dhabi.

McIlroy, numarul 6 mondial, a incheiat turneul la 13 sub par, cu cinci lovituri in urma invingatorului.

Pentru Tyrrell Hatton victoria din Abu Dhabi este a sase obtinuta in Circuitul European.

Ultimul sau succes fusese obtinut in 11 octombrie 2020 la BMW PGA Championship, unde a incasat aproape un milion de euro.

Victoria din Abu Dhabi ii aduce lui Hatton un cec in valoare de 1.33 milioane de euro care se adauga la totalul carierei de 14.4 milioane.

Runda finala in American Express

Duminica seara este programata runda decisiva in turneul American Express din PGA Tour, competitie desfasurata in La Quinta, California, si care este transmisa in Romania de postul Eurosport 2.

Trei jucatori se afla la egalitate dupa trei runde disputate la 15 sub par, total 201 lovituri. Este vorba de Max Homa, Si Woo Kim si Tony Finau.

Turneul e dotat cu premii totale in valoare de 6.7 milioane de dolari.Tyrrell Hatton triumfa in Abu Dhabi