Golf

Tradiția golfului revine la Clubul Diplomatic din Bucuresti

Prima competiție din calendarul Academiei de Golf „Demis Papillon” (DPGA), care marchează deschiderea sezonului de golf 2017, se va desfășura pe 25 martie, pe terenul de la Clubul Diplomatic din parcul Herăstrău. Din acest an, Academia de Golf „Demis Papillon” se mută integral la București, la Clubul Diplomatic și va dezvolta programe destinate amatorilor de golf de toate vârstele, de la nivelul începător și până la cel avansat.

“Obiectivele mele pentru anul acesta sunt să dezvolt un program competițional complet pentru jucătorii consacrați, să aduc cât mai mulți jucători noi la terenul de golf și să construiesc o infrastructură pentru copiii care vor să vină alături de acest sport frumos, dar mai puțin cunoscut în ciuda tradiției îndelungate pe care România o are”, a declarat Demis Papillon, fondatorul Academiei de Golf (DPGA).

"Voi repune în circuit cupele lui J T Baker și J B Lammaison, doi antrenori pionieri care au pus România pe harta golfului în anii 1920 și am construit un calendar de competiții pe parcursul întregului an la finalul căruia vom desemna Club Champion în 2017 printr-un turneu ce va avea loc pe 7 și 8 octombrie”, a adăugat Demis Papillon.

Junior Golf Program Diplomatic Golf Club

Pentru copiii cu vârste între 6 și 17 ani, Academia de Golf „Demis Papillon” a creat un curs complet de inițiere ce va consta în 10 lecții, program recunoscut de Australian Qualifications Framework level IV. Pe parcursul celor 10 lecții, copiii pot deprinde fundamente legate de postură, lovirea cu toate tipurile de crose, reguli și etichetă.

“Programul Junior Golf pe care îl ținem pe terenul de la Clubul Diplomatic din București este gândit să aibă ca finalitate deprinderea jocului de golf la nivel de bază astfel încât, cu o minimă practică, acești copii să poată juca oriunde, pe orice teren din țară sau din afară“, a declarat Demis Papillon.

“Știu câte alternative au copiii în ziua de astăzi, în special jocurile electronice și am gândit acest program tocmai în ideea de a fi o distracție pentru ei și în același timp o modalitate de a face mișcare fizică. Sper că mulți părinți să aleagă acest sport frumos pentru copiii lor și să avem șansa de a dezvolta jocul de golf în București pentru că orașul are un potențial uriaș. Invit cât mai mulți tineri, părinți și iubitori ai sportului să ne viziteze la terenul de golf de la Clubul Diplomatic din parcul Herăstrău din această lună”, a completat Demis Papillon.Tradiția golfului revine la Clubul Diplomatic din Bucuresti