Golf

Tiger Woods vine in Europa pentru un super turneu in Antalya

Rare sunt ocaziile când marele Tiger Woods ajunge pe Batrânul Continent pentru a juca golf si atunci când o face strânge în jurul sau crema celor doua circuite mondiale.

Asa se întâmpla în acesta saptamâna când jucatorul cu 14 titluri majore în palmares va juca la turneul invitational de la Belek, Antalya (Turcia), unde premii totale însumeaza 5.3 milioane de dolari.

Turneul care nu face parte din niciun circuit profesionist si care are statul de competitie pe baza de invitatie se disputa în sistem de doua grupe a câte patru jucatori.

În prima grupa vor juca Tiger Woods, Rory McIlroy (actualul lider mondial), Charl Schwartzel si Matt Kuchar, în timp ce în a doua grupa vor juca Lee Westwood, Justin Rose, Hunter Mahan si campionul de  la US Open Webb Simpson.

Sistemul de joc este unul simplu, fiecare urmând a juca cu fiecare pe traseul de 18 gauri, câstigatorul fiecarui meci urmând a primi un punct.

Primii doi din fiecare grupa se califica în semifinale, iar învingatorii vod juca pentru premiul de 1.5 milioane de dolari.

Pentru Woods si McIlroy este prima întâlnire dupa Cupa Ryder, competitie care opune echipele Statele Unite si Europei o data la doi ani. În acest an victoria a revenit echipei Europei chiar pe terenul rivalilor de peste ocean, scor 14½ -13½, dupa Statele Unite a intrat în ultima zi cu un avantaj consistent, 10-6.



Tiger Woods vine in Europa pentru un super turneu in Antalya