Golf

Tiger Woods poate redeveni lider mondial daca va castiga Openul

Americanul Tiger Woods are o buna sansa de a reveni pe prima pozitie a clasamentului mondial în golful profesionist dupa doi ani, singura conditie fiind ca acesta sa câstige a 141-a editie a Openului Britanic.

Al treilea turneu de Mare Slem al anului dupa Masters si US Open a debutat, joi dimineata, pe terenul clubului de golf Royal Lytham & St Annes când Barry Lane a lovit prima minge de la tee-ul celei dintâi cupe.

Cu 14 titluri de Mare Slem în cariera, Woods va intra în competitie la ora locala 9:42 (doua ore mai târziu în România) alaturi de englezul Justin Rose si spaniolul Sergio Garcia.

Woods ocupa locul 4 în clasamentul mondial dupa Luke Donald, Rory McIlroy si Lee Westwood.

Tiger Woods a pierdut pozitia de lider mondial în octombrie 201 dupa o dominatie de 281 de saptamâni la rând si ceea ce a urmat pentru jucatorul american se poate încadra la categoria mari dezamagiri în viata.

Divortul de sotie, lipsa rezultatelor si accidentarile repetate au facut ca Woods sa coboare rapid în ierarhie. Fara niciun turneu oficial câstigat în 2010 si 2011, Woods a regasit drumul spre succes în 2012, an în care si-a trecut deja în cont trei titluri si este jucatorul cu cele mai multi bani încasati din golf.

Openul este singurul din cele patru turnee majore din golf care se desfasoara în afara Statelor Unite.

Woods a câstigat în acest an turneele Arnold Palmer Invitational, Memorial si AT&T National, ultimul chiar în urma cu doua saptamâni.

În palmaresul lui Woods figureaza trei trofee la Open, acesta fiind obtinute în 2000, 2005 si 2006. Anul trecut Woods nu a participat la turneul britanic, iar în 2010 a încheiat pe locul 23.

Ultima victorie a lui Woods într-un turneu major dateaza din 2008 când obtinea al treilea titlu la US Open cu o lovitura avans în fata americanului Rocco Mediate.Tiger Woods poate redeveni lider mondial daca va castiga Openul