Golf

Miguel Angel Jimenez, cel mai varstnic invingator din Circuitul European

Cu doar cinci saptamâni înaintea aniversarii a 49 de ani, spaniolul Miguel Angel Jimenez a devenit cel mai în vârsta jucator care a câstigat vreodata un turneu din Circuitul European de golf.

La 48 de ani si 318 de zile, Jimenez a triumfat pentru a treia oara în cariera la Openul din Hong Kong, învingându-l la o lovitura distanta pe suedezul Fredrik Andersson Hed dupa o runda finala magnifica încheiata la 5 sub par (65).

”Poate ca sunt capabil sa joc atât de bine la aceasta vârsta datorita uleiului de masline si al vinului rosu”, a glumit Jimenez, un jucator din Andaluzia extrem de îndragit în circuitul profesionist de golf.

Spaniolul a explicat apoi în ce consta cu adevarat cheia succesului: ”În viata am facut doar ce mi-a placut, iar golful mi-a oferit toata placerea de care aveam nevoie. Înca iubesc acest sport si iubesc ceea ce fac”.

Jimenez este al 29-lea în Cursa spre Dubai (topul câstigurilor în 2012) cu 910.255 euro.

Jimenez a doborât cu mai bine de noua luni recordul irlandezului Des Smyth, care pâna la spaniolul celebru pentru trabucul sau era cel mai vârstnic câstigator în Circuitul European.

S-a întâmplat la Madeira Island Open în 2001 când Smith a triumfat la 48 de ani si 34 de zile.

Jucator de baza în echipa de Cupa Ryder a Europei, Miguel Angel Jimenez a început aventura în golful profesionist din postura de caddie si a trebuit sa astepte un deceniu de la debutul în 1982 pentru a obtine prima victorie în circuit.

În cei 30 de ani de activitate cel poreclit ”Mecanicul” datorita pasiunii pe care o are pentru masini a strâns peste 25 de milioane de dolari din golf.



Miguel Angel Jimenez, cel mai varstnic invingator din Circuitul European