Golf

Mickelson a castigat cu stil la Pebble Beach

Stangaciul american Phil Mickelson s-a impus, duminica, in turneul AT&T din Pebble Beach, California, primul concurs important al sezonului in PGA Tour.
Fostul castigator al Mastersului a avut o ultima runda exceptionala, incheiata la opt sub par 64, suficient pentru a-l invinge cu un avans de doua lovituri pe sud-coreeanul Charlie Wi.

Pentru Mickelson a fost a 40-a victorie a carierei in circuitul PGA Tour si prima dupa aproape un an. Ultimul succes al 'stangaciului' fusese obtinut pe 3 aprilie 2011 la Openul Shell de la Houston.

Mickelson, 41 de ani, a devenit al noua jucator din istoria PGA Tour care a atins bariera celor 40 de victorii in circuit.

La polul opus s-a situat Tiger Woods care, dupa trei runde incheiat la 68, 68 si 67, a ratat complet traseul ultimei runde si a incheiat cu 73 trei peste par. Totalul lui Woods de opt sub par l-a plasat pe fostul lider mondial la egalitate pe locul 15.

In alta ordine de idei, spaniolul Rafael Cabrera-Bello s-a impus in Clasicul Desertului din Dubai, turneu din Circuitul European Tour dotat cu premii totale in valoare de 1.9 milioane de euro.

Ibericul i-a invins cu o lovitura avans pe scotianul Stephen Gallacher si pe englezul Lee Westwood.

Onlinesport


Mickelson a castigat cu stil la Pebble Beach