Golf

Harris English castiga la baraj primul turneu al anului in PGA Tour. Golful de calitate se vede din 2021 si in Romania!

Sursă foto: https://twitter.com/Sentry_TOC/

Americanul Harris English s-a impus in fata chilianului Joaquin Niemann pentru titlul de la Turneul Campionilor gazduit de traseul Plantatiei din Kapalua, insula hawaiana Maui.

English si Niemann au terminat la egalitate dupa cele patru runde programate pe un traseu cu parul stabilit la 73.

In varsta de doar 22 ani, Niemann a fost de departe jucatorul rundei finale, reusind un 9 sub parul stabilit, ajungand la -25 in ierarhia competitiei.

Aceasta in conditiile in care Niemann a inceput runda finala la cinci lovituri in urma lui English.

Parcursul de exceptie l-a propulsat pe tanarul chilian la conducere, insa nu a fost suficient pentru a obtine a doua victorie din cariera in PGA Tour.

Totul s-a jucat la ultima cupa a traseului, a 18-a. Niemann a ratat de putin birdie-ul care l-ar fi dus la doua lovituri in fata lui English.

Pe traseu cu trei lovituri in urma lui Niemann, English nu s-a pierdut cu firea dupa ratarea la mustata unui birdie asteptat la a 17-a.

La ultima cupa a traseului, una deloc facila si care a pus probleme multora dintre competitori, English si-a pastrat sangele rece si a plasat excelent mingea pe green pentru un birdie care il aducea la egalitate cu Niemann (-25).

Cei doi au dat astfel un baraj pentru stabilirea castigatorului, iar English a triumfat in final pentru trofeu si cecul in valoare de 1.34 milioane de dolari din totalul de 6.7 milioane puse in joc de sponsorul Syntra, o companie americana de asigurari.

Pentru English este al treilea titlu din cariera și primul din 2013 pana în prezent. 

Niemann s-a multumit cu 782.000 de dolari, in timp ce campionul din 2020, Justin Thomas, a incheiat pe trei, obtinand un cec in valoare de 490.000 de dolari.

Circuitul PGA Tour ramane in Hawaii pentru inca o saptamana, intre 14 si 17 ianuarie fiind programat Openul Sony in apropiere de Honolulu, capitala statului american Hawaii.

Din acest an turneele din PGA Tour pot fi urmarite si in Romania prin intermediul postului Eurosport 2 care acopera prin transmisii generoase de 4-5 ore pe zi rundele programate.



Harris English castiga la baraj primul turneu al anului in PGA Tour. Golful de calitate se vede din 2021 si in Romania!