Golf

Fost lider mondial in tenis se face de ras la golf

Rusul Yevgheny Kafelnikov, dublu castigator de Mare Slem in tenisul profesionist masculin, isi incearca fara succes norocul in Circuitul European de golf.

La 39 de ani, Kafelnikov s-a numarat joi printre jucatori care au intrat in competitie la Lyoness Open, turneu austriac din Circuitul European dotat cu premii totale in valoare de un milion de euro.

Dupa primele 18 cupe ale traseului din apropiere de capitala Viena, Kafelnikov este penultimul in clasament la nu mai putin de, atentie, 18 lovituri in spatele liderului Graeme Storm din Anglia.

Kafelnikov nu este la prima incercare de a-si croi drum in Circuitul European. In 2008 a debutat la Openul Rusiei cu doua runde de 89 si 80 de lovituri, pentru ca anul trecut, tot la Lyoness Open gazduit de Diamond Country Club sa rateze cut-ul dupa 75 si 77 de lovituri in primele doua runde.

Traseul austriac are parul stabilit la 72 de lovituri, iar ce depaseste aceasta valoare se contabilizeaza la plus. Dupa cum se stie in golf castiga cel care sta cel mai bine pe minus.

Lider mondial in tenisul profesionist la 3 mai 1999, Kafelnikov are doua titluri de Mare Slem in palmares, Roland Garros in 1996 si Australian Open in 1999.

Rusul poreclit a€ceKalasnikova€ si-a mai incercat norocul si in poker castigand trei turnee din World Series of Poker.

23.883.797 de dolari a castigat Kafelnikov din tenis si ocupa locul 8 in clasamentul tuturor timpurilor la acest capitol.



Fost lider mondial in tenis se face de ras la golf