Golf

Evolutie solida pentru Tiger Woods in prima runda la Masters

Sursă foto: https://twitter.com/TheMasters/

Revenit in competitie dupa aproape un an si jumatate, jucatorul Tiger Woods a ridicat publicul in picioare cu evolutia sa in runda inaugurala a turneului Masters de la Augusta, Georgia.

De cinci ori castigator la Masters, unde invingatorul primeste celebrul sacou verde, Tiger Woods a incheiat runda de joi la 1 sub par, pe locul zece la egalitate cu mai multi jucatori.

Lider dupa prima runda este sud-coreeanul Sungjaee Im, acesta acoperind spectaculosul traseu de la Augusta in 67 de lovituri, la 5 sub par.

Pe doi a incheiat australianul Cameron Smith la o lovitura in spatele liderul (-4), pe pozitia a treia clasandu-se englezul Danny Willett, chilianul Joaquin Niemann si americanii Scottei Scheffler, respectiv Dustin Johnson, toti la 3 sub par.

Tiger Woods a inceput prudent, cu par la primele cinci cupe din traseu. Primul birdie (n.a. - o lovitura mai putin decat parul stabilit) a venit la a 6-a, dupa care a urmat inca un par, pentru ca la a 8-a fostul lider mondial sa bifeze primul bogey (n.a. - cand jucatorul ajunge la cupa cu o lovitura peste parul stabilit).

La ultimele noua cupe Woods si-a trecut in cont alte doua birdies, la cupele 13 si 16, bifand un singur bogey.

Lovitura de la a 16-a a ridicat in picioare spectatorii aflati pe mai multe randuri ca in vremurile bune la Augusta de dinaintea pandemiei de covid.

“Sunt mandru de echipa mea. Oamenii nu au idee cat am muncit din greu in fiecare zi, fara nicio pauza”, a declarat Woods, aclamat la scena deschisa inca de la prima cupa.

Oamenii au continuat sa-l urmareasca pe tot traseul si sa-l acompanieze cu aplauze si incurajari.

“Nu am mai jucat intr-o asemenea atmosfera din 2019, cand am castigat, pentru ca in 2020 am avut pandemia de covid si niciun om n-a fost prezent aici, iar anul trecut nu am jucat. Asa ca a fost minunat sa simti din nou acea energie de pe margine”, a mai spus Tiger Woods.

Primul turneu major al anului continua cu runda a doua, vineri, la finalul careia jucatorii care nu vor atinge cut-ul urmeaza a fi eliminati din competitie.

Un turneu de golf este format din patru runde a cate 18 cupe fiecare.

Castiga jucatorul cu cel mai mare scor sub par.Evolutie solida pentru Tiger Woods in prima runda la Masters