Golf

Cum arata viitorul lui Tiger Woods dupa primul turneu complet din acest an: "Asta e realitatea si o accept"

Sursă foto: https://twitter.com/thegenesisinv

Gazda a turneului Genesis Invitational, Tiger Woods a completat cele patru runde de la Riviera Country Club, iar la final a facut un anunt important despre cum va arata cariera lui de acum inainte.

Tiger Woods n-a mai repetat in runda finala evolutia buna de sambata si a incheiat turneul la 1 sub par, la 16 lovituri in urma spaniolului Jon Rahm, noul campion de la Genesis Invitational.

Cu toate acestea, opinia unanima este ca Tiger Woods arata un progres semnificativ comparativ cu ce a aratat in 2022, in primul lui an dupa teribilul accidentat auto din februarie 2021.

Cu un picior aproape reconstruit in totalitate si numeroase interventii chirurgicale la spate, Tiger Woods a reusit un parcurs mai mult decat decent pe un traseu unde n-a castigat niciodata in cariera.

Cum va arata cariera mai departe pentru jucatorul ajuns la 47 de ani a spus-o chiar Tiger dupa turneul Genesis Invitational.

Acesta a dezvaluit ca a fost nevoit sa stea in gheata dupa fiecare runda pentru recuperare si ca echipa sa a facut eforturi uriase pentru a-l pregati in vederea fiecarei aparitii pe teren.

"Am stat in gheata destul de mult timp peste noapte. Nu e deloc placut sa stai in gheata tot timpul. Apoi tratamentul, sa activezi muschii si sa repeti procesul de fiecare data. E greu mental, e greu fizic. Daca reusesti sa te recuperezi, atunci vei fi pregatit sa o iei de la capat a doua zi", a spus Woods.

Primit cu entuziasm de fanii care vor sa-l vada cat mai mult timp pe teren, Tiger o spune cu subiect si predicat ca aparitiile sale vor fi rare in circuit.

"Nu voi juca prea mult. Doar turneele majore si poate alte cateva turnee. Asta este, asta imi permite corpul meu sa fac. Problemele la spate, toate operatiile prin care am trecut, felul in care arata piciorul meu, nu pot mai mult de atat. Asa urmeaza sa arate viitorul meu.

"Intentia mea in 2022 a fost sa joc la toate cele patru turnee majore. Am jucat la trei dintre acestea. Sper ca anul acesta sa pot evolua la toate, plus la alte cateva, dar asta este pentru restul carierei mele. Stiu aceasta si o inteleg. Este realitatea mea", a spus Tiger Woods.

Cel mai probabil, urmatoarea aparitie a lui Tiger pe teren va fi in aprilie la Masters, turneu gazduit la Augusta National unde acesta s-a impus ultima oara intr-un turneu major, in 2019. Tiger are 15 turnee majore castigate in cariera si un total de 82 de turnee in palmares.

Turneul Genesis Invitational, dotat cu premii totale in valoare de 20 de milioane de dolari, a fost castigat de Jon Rahm. Acesta a incheiat la -17 si s-a impus pentru doua lovituri in fata americanului Max Homa, castigatorul din 2021. Rahm este noul lider mondial, detronandu-l dupa doar o saptamana pe americanul Scottie Scheffler.

Aparitia lui Tiger pe teren la Riviera a reprezentat o mare lovitura de imagine pentru circuitul PGA aflat intr-o disputa legala cu noul circuit LIV sustinut puternic financiar de un fond de investitii din Arabia Saudita si care a reusit sa atraga mai multe nume grele din golful mondial.

Phil Mickelson, Dustin Johnson, Sergio Garcia, Bryson De Chambeau, Lee Westwood sunt doar cativa dintre "tradatorii" care au trecut la LIV, un circuit care in 2023 propune 14 turnee pentru un total de 225 de milioane de dolari.



Cum arata viitorul lui Tiger Woods dupa primul turneu complet din acest an: "Asta e realitatea si o accept"