Golf

Bryson DeChambeau castiga Arnold Palmer Invitational

Sursă foto: https://twitter.com/APinv/

Jucatorul american Bryson DeChambeau a obtinut victoria in turneul cu invitatii care poarta numele legendarului Arnold Palmers.

In varsta de 27 ani, DeChambeau l-a invins pentru o lovitura pe englezul Lee Westwood dupa o runda finala in care cei doi au evolua in acelasi flight.

DeChambeau a incheiat turneul din Orlando, Florida, la 11 sub par, dupa runde de 67, 71, 68 si 71 de lovituri.

Lupta de la distanta a celor doi i-a tinut cu sufletul la gura pe cei 5000 de spectatori care au avut acces pe traseu pana la ultima lovitura a celei din urma cupe.

Westwood n-a reusit decat sa salveze parul cu ultima lui lovitura, pentru ca apoi DeChambeau sa raspunda la randul sau cu o lovitura de siguranta ajunsa in cupa.

O ratare a lui DeChambeau la ultima cupa i-ar fi trimis pe cei doi in baraj.

Pentru DeChambeau este a opta victorie din cariera in circuitul PGA si prima dupa ce in septembrie 2020 castiga US Open, primul si singurul de pana acum turneu major din palmaresul sau.

DeChambeau a devenit liderul ierarhiei FedEx dupa acest succes, obtinand pe langa cele 500 de puncte si un cec in valoare de 1.6 milioane de dolari.

Westwood a primit putin peste un milion de dolari pentru locul secund ocupat.

Conform traditiei, invingatorul de la Arnold Palmer Invitational a imbracat jacheta rosie.

Arnold Palmer Invitational este un turneu pe care marele Tiger Woods l-a castigat de opt ori in cariera, ultima oara in 2013.

Saptamanal turneele de golf din circuitul PGA pot fi urmarite in Romania pe frecventa postului Eurosport 2.



Bryson DeChambeau castiga Arnold Palmer Invitational