Gimnastica

Ultimul proiect pentru Octavian Belu si Mariana Bitang

Octavian Belu si Mariana Bitang au anuntat joi ca vor avea ca ultim proiect la echipa nationala feminina de gimnastica a Romaniei calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, la care nu se vor duce indiferent de ceea ce va fi.

Bitang si Belu au antrenat cu intermitente echipa nationala de gimnastica feminina din anul 1981 si au castigat 75 de medalii la Campionatele Mondiale si 39 la Jocurile Olimpice.

Desi au plecat de la carma echipei dupa ce Belu a pierdut alegerile pentru Comitetul Olimpic Roman (COSR), el si-a calcat pe mandrie si a revenit in decembrie 2015. Belu si Bitang lucreaza la acest moment ca voluntari, cei doi iesind intre timp la pensie. COSR a presat pentru revenirea celor doi, dupa ratarea calificarii la Rio, in urma unui dezastru de la Campionatele Mondiale. 

[news-116283]

In varsta de 65 de ani, Belu este pensionar din februarie 2016, dar un pensionar care se poate numi cel mai de succes antrenor din sportul romanesc, avand in vedere palmaresul.

Obiectivul lui Belu si Bitang este calificarea la Rio 2016, in urma turneului preolimpic care va avea loc intre 16 si 18 aprilie. Romania va lupta in calificari pentru un loc la Olimpiada de Vara din 2016.

Dupa calificari, indiferent de rezultat, cei doi antrenori se vor retrage.

Pentru turneul preolimpic, Romania se va putea baza dupa patru ani de pauza pe Catalina Ponor, dar nu si si pe Larisa Iordache. accidentata

La ultima ediei olimpica, cea din 2012 de la Londra, Romania a obtinut 3 medalii de aur. un argint si un bronz.

Romania se va lupta pentru unul dintre cele 4 locuri de la Rio cu Brazilia, Franta, Belgia, Germania, Australia, Korea si Elvetia. 

[news-116300]



Ultimul proiect pentru Octavian Belu si Mariana Bitang