Gimnastica

Ponor si Iordache calificate in finalele pe aparate la Campionatul European

Sursă foto: facebook.com/cataponor

Catalina Ponor si Larisa Iordache au obtinut, joi seara, calificarea in finala de la birna in cadrul Campionatelor Europene de gimnastica de la Cluj. Comenteaza si tu pe Forum alaturi de cea mai mare comunitate a pasionatilor gimnasticii din Romania.

Cele doua reprezentante ale Romaniei, sperantele noastre pentru medalii in competitia feminina, au reusit exercitii sigure pe "puntea suspinelor" si au fost recompensate cu note de calificare.

Ponor a primit nota 14.066 si s-a calificat de pe pozitia a patra in finala. Dificultatea i-a fost scazuta la 5.9, in timp ce la executie a primit 8.133.

La randul sau, Iordache a primit din partea arbitrelor nota 14.566, cu 6.2 dificultate si 8.333 pentru executie. A fost cea mai mare nota a calificarilor de la birna.

Emotiile noastre au inceput cu Iordache, sportiva care a deschis concursul de la paralele in a doua rotatie a subdiviziunii 4 din calificari.

Iordache a avut un exercitiu sigur, fara erori majore, si a primit nota 13.833.

Ponor in finala si la sol pana la schimbarea notei

La ultima rotatie, Catalina Ponor a incheiat concursul de la sol unde a obtinut a patra nota, 13.566, prin care prinsese finala. Dupa terminarea concursului sportivei noastre i-a fost revizuita nota si a primit un punctaj mai mic la dificultate, astfel ca a incheiat in cele din urma pe locul 10 in afara primelor opt locuri de calificare.

In prima subdiviziune a calificarilor feminine Romania a fost reprezentata de debutantele Ioana Crisan si Olivia Cimpian, doua gimnaste de doar 16 ani aflate la prima lor competitie majora la acest nivel.

Niciuna dintre cele doua n-a reusit calificarea in finalele pe aparate. Ambele sportive au obtinut cele mai mari note la sarituri, 14.233 pentru Cimpian si 13.600 pentru Crisan.



Ponor si Iordache calificate in finalele pe aparate la Campionatul European