Gimnastica

Plecarea lui Bellu si Bitang o "ambitie olimpica" tipic romaneasca

Hotararea Marianei Bitang si a lui Octavian Bellu de a pleca de la lotul olimpic de gimnastica este o razbunare pentru faptul ca cel din urma a pierdut o functie la alegerile din acest an de la Comitetul Olimpic Roman. O spune chiar Bitang, nu este o speculatie. In ceea ce priveste gimnastica romaneasca la nivel olimpic - unul dintre punctele forte ale sportului romanesc - reiese ca Belu si Bitang nu mai vor sa sprijne, lasana la o parte miza unei pozitii mai mari obtinute la urma urmei printr-un vot.

"Daca Bellu era prea batran sa mai fie presedinte al COSR, cu siguranta ca era si mai batran pentru pozitia de antrenor al lotului de gimnastica. Gata, lasam locul tinerilor, noi suntem „pensionari”!",  a declarat Bitang, marti, pentru Adevarul.

Bitang a declarat ca decizia de plecare, pe care au pus-o in aplicare din iunie 2014, nu a fost luata din cauza banilor. Din afirmatia de mai sus reiese ca dorinta lor era ca Belu sa fie votat presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR).

[news-109382]

Ea a mai afirmat ca pentru Olimpiada de la Rio trebuie sa vin din spate antrenori tineri. In ceea ce ii priveste pe ei doi, Bitang a spus ca vor sustine mai departe gimnastica prin descoperirea de noi talent, dar si prin sfaturi sau consiliere.

Cei doi nu vor merge insa alaturi de Romania la Campionatele Mondiale de Gimnastica din octombrie.



Plecarea lui Bellu si Bitang o "ambitie olimpica" tipic romaneasca