Gimnastica

MINUT cu MINUT Campionatele Mondiale de Gimnastica: Finala feminina individuala cu Iordache in lupta pentru aur

Urmariti astazi live text pe Onlinesport.ro finala feminina individual compus la Campionatele Mondiale de gimnastica de la Nanning (China).

  • Aur pentru Blies (SUA), argint pentru Iordache si bronz pentru Ross (SUA).

15:54 Nici nu mai avem nevoie de nota. Blies obtine aurul, dar cel mai important, Larisa Iordache obtine medalia de argint dupa o evolutie incantatoare.

15:47 Nota 14.733 pentru Iordache. Publicul fluiera dezaproband aceasta nota mica. Iordache este peste Ross si Yao. Poate incheia in cel mai rau caz pe locul 3, dar poate fi si campioana mondiala.

15:44 Iordache paseste in afara covorului la a doua diagonala a concursului de la sol. O zecime penalizare. Pluseaza la ultima diagonala cu Tsukahara in echer. 

15:42 Yao Jinnan rateaza la sol dupa Kyla Ross a primit sub 14.000. In aceste conditii, Iordache mai poate pierde doar printr-un urias accident prezenta pe podium.

15:26 Rusoaica Mustafina coboara pe patru inaintea ultimului aparat. Iordache este a doua.

15:21 Emotii teribile la evolutia Larisei Iordache la birna. Un exercitiu curat, cu exceptia unei mici ezitari la legare. Asteptam nota si este 15.100. Iordache urca pe locul doi in fata lui Yao si Ross. Ramane o zecime diferenta fata de lidera Biles.

15:19 Yao Jinnan o devanseaza pe Kyla Ross si urca pe locul doi in clasamentul general provizoriu.

15:14 Ross ramane pe doi la general dupa 14.433 la birna. Urmeaza Yao, Iordache si Mustafina.

15:10 Vanessa Ferrari primeste putin la birna, 13.900, si pentru moment pare iesita din calculele pentru podium.

15:07 Urmeaza birna pentru Iordache si celelalte favorite pentru podium.

14:57 Iordache si-a incheiat evolutia la paralele, iar pentru exercitiul sau a primit nota 14.866. Ramana in pozitia a 4-a la general dupa ce chinezoaica Yao a venit tare din spate dupa evolutia la paralele.

14:46 Intre timp Stanila si-a incheiat evolutia la sarituri. Primeste 14.500 si 8.8 la executie pentru un Yurchenko cu doua suruburi.

14:44 Biles primeste nota 14.533 pentru evolutia de la paralele si astfel ramane pe primul loc in clasamentul provizoriu. Mai bine de doua zecimi intre americanca si Mustafina.

14:37 Favoritele la podium vor evolua la paralele. Deschide Mustafina urmata de Biles, Ferrari, Ross, Yao si Iordache in final.

14:36 Dupa prima rotatie ordinea in clasament este urmatoarea: 1.Biles, 2. Ross, 3. Mustafina, 4. Iordache, 5. Ferrari.

14:20 Iordache este impinsa pe locul patru intr-un clasament dominat de americancele Biles si Ross. Acestea sunt urmate de rusoaica Mustafina, dar dupa primul aparat diferentele sunt inca infime.

14:15 Americanca Simone Biles obtine 15.866 pentru saritura sa si trece pe prima pozitie in clasamentul general provizoriu.

14:13 Stanila incepe cu 13.600 la sol. O nota mica, sa recunoastem. Intre timp rusoaica Aliya Mustafina primete 15.100 pentru o saritura mai slaba decat cea a Larisei Iordache.

14:11 Saritura perfecta din partea Larisei Iordache la primul aparat. Un Yurchenko cu doua suruburi. Salt inapoi, inalt si o aterizare precisa. O nota de peste 15.000 si este 15.066.

14:05 Stefania Stanila se pregateste sa deschida concursul de la sol. In paralel, Larisa Iordache face ultimele pregatiri la sarituri.

Toate sperantele noastre se indreapta spre Larisa Iordache, sportiva calificata in finala cu al doilea punctaj dupa calificari, dar in competitie o avem si pe Stefania Stanila. Vedeti mai jos aparatele la care vor evolua cele doua si ordinea intrarii in concurs.

Prima rotatie: Larisa Iordache - prima la sarituri, Stefania Stanila - prima la sol

A doua rotatie: Stefania Stanila - ultima la sarituri, Larisa Iordache - ultima la paralele

A treia rotatie: Stefania Stanila - penultima la paralele, Larisa Iordache - penultima la birna

Ultima rotatie: Stefania Stanila - a patra la birna, Larisa Iordache - a patra la sol.

La fiecare aparat concureaza sase gimnaste, cele 24 de finaliste fiind grupate in patru subdiviziuni.

Larisa Iordache concureaza alaturi de Kyla Ross (SUA), Vanessa Ferrari (Italia), Jinnan Yao (China), Aliya Mustafina (Rusia) si Simone Biles, adica principalele favorite la podium.

Amanunte in timp real in aceasta pagina dupa ora 14:00.



MINUT cu MINUT Campionatele Mondiale de Gimnastica: Finala feminina individuala cu Iordache in lupta pentru aur