Gimnastica

Larisa Iordache salveaza onoarea Romaniei la Campionatele Mondiale de Gimnastica. Ce i-a spus Nadia Comaneci

Romania nu a plecat cu mana goala de la Campionatele Mondiale de Gimnastica. Joi seara, Larisa Iordache a luat singura medalie pentru tara noastra la editia din acest an a mondialelor din Glasgow.

Larisa Iordache (foto prima din stanga) a obtinut medalia de bronz la concursul de individiual compus. Cu nota totala de 59,107, ea s-a clasat a treia, dupa americancele  Simone Biles (aur cu nota 60,399) si argintul lui Gabrielle Douglas (argint, nota 59,316).

Sportiva nostra a primit cea mai mare nota din concurs la barna, 14,766, cu 0,366 mai mult decat Biles si Douglas. Iordache ar fi avut sanse reale la argint, daca nu ar fi avut la sarituri doar nota de 15,066, fata de 15,300 a lu Douglas.

Iordache a dezvaluit ca aceasta performanta neasteptata a fost posibila si datorita unor sfaturi primite in ziua finalei din partea Nadiei Comaneci, de cinci ori medaliata olimpica cu aur: "Nadia mi-a spus, 'Larisa, poti sa o faci. Du-te si simte-te bine'. Asta m-a facut sa cred ca pot reusi si sa fiu eu insami. Am fost tot timpul cu ganduri pozitive. Nadia m-a ajutat sa ma simt mult mai bine decat in ziua de vineri cand am ratat finala pe echipe si am fost foarte trista. Acum sunt putin mai bine si sper sa ma duc acasa si sa muncesc mai mult. Pentru mine, acest bronz este ok. Dar pe viitor vreau mult mai mult, vreau medalia de aur."

Notele sale sunt mai jos, alaturi de celelalte sportive din Top 10.

Romania a ratat la Mondiale calificarea in finala de echipe, ceea ce a echivalat cu ratarea calificarii directe la Jocurile Olimpice de Vara Rio 2016. Romania va trebui sa dispute calificari pentru Rio. 



Larisa Iordache salveaza onoarea Romaniei la Campionatele Mondiale de Gimnastica. Ce i-a spus Nadia Comaneci