Gimnastica

Larisa Iordache promite calificarea la Rio 2016

Larisa Iordache ne-a spus vineri seara ca nu concepe ca echipa Romaniei de gimnastica feminina sa rateze calificarea la Jocurile Olimpice de Vara 2016.

Gimnasta (foto sus, in dreapta) a fost prezenta vineri seara in comuna Corbeanca din Judetul Ilfov, acolo unde a promovat o ceremonie de premiere sportiva, pe plan local.

"Am inceput deja pregatirea, nu mai este mult timp. Ne simtim bine si mergem inainte. Nu percepem sa nu ne calificam la Rio, la Olimpiada, nu concepem asa ceva", ne-a declarat Larisa Iordache dupa ce a coborat pe scena, in timp ce era asaltata pentru autografe.

Romania va trebui sa participe in anul 2016 la calificarile pentru Jocurile Olimpice de la Rio, dupa ce a ratat biletele directe in urma unor slabe rezultate la Campionatele Mondiale din 2015. Echipa de gimnastica isi stie adversarele din calificari. Singura sportiva care a salvat onoarea Romaniei la Mondiale a fost chiar Larisa Iordache, un bronz la individual compus

Revenind la evenimentul de vineri seara, Larisa Iordache (19 ani, campioana olimpica in 2012) a fost invitata Primarului din Corbeanca, Valeriu Anton, (foto sus, in stanga) cel care sustine sportul juvenil in localitate. Corbeanca are o echipa de handbal campioana judeteana in 2015 la copii, precum si sectii locale de gimnastica, balet, karate si fotbal pentru cei mici.

"Sa fim campioni!", a spus pe scena, in fata a peste 100 de copii, Valeriu Anton, sperand ca efortul de a o aduce in Corbeanca pe Larisa Iordache sa atraga si mai multi mici sportivi la sala locala.

Primarul i-a inmanat Larisei Iordache si o Diploma, afirmand ca si-ar dori sa o numeasca pe gimnasta Cetatean de Onoare in Corbeanca. In aceasta localitate isi au resedinta mai multi sportivi sau fosti sportivi, printre care Gabriela Szabo sau Camelia Potec.

Corbeanca va deveni in curand un important pol de interes langa Bucuresti, pentru ca in proximitate se construieste un urias parc acvatic, cu spa si ape termale, numit Therme Bucuresti. 



Larisa Iordache promite calificarea la Rio 2016