Gimnastica

Larisa Iordache a ratat podiumul la individual

Intrata in finala mondiala de la individual compus cu speranta unei clasari pe podium, gimnasta Larisa Iordache a ratat exercitiul de la barna, aparat de mare dificultate, si astfel s-a clasat in afara medaliilor.

Iordache a fost a patra la distanta apreciabila de primele trei clasate, americancele Simone Biles, Kyla Rose si rusoaica Aliya Mustafina.

Sportiva noastra a inceput la sarituri in prima rotatie aparat la care a obtinut 15.033, o nota care a plasat-o pe pozitia a treia in fata Aliyei Mustafina.

A urmat evolutia de la paralele pentru care a fost notata cu 14.200, dar in urma aparatului care a pus de fiecare data probleme gimnastelor noastre avea sa alunece pe cinci in clasament. Mustafina si chinezoaica Yao au trecut in fata Larisei.

Toate sperantele s-au pus in barna, aparatul care a adus gimnasticii romanesti numeroase satisfactii de-a lungul timpului, insa de aceasta data puntea suspinelor a inclinat balanta in defavoarae reprezentantei noastre.

Iordache a cazut de pe aparat in timpul exercitiului si a pierdut practic sansa unei clasari pe podium. Nota primita, un 13.833, a inclinat balanta in favoarea rusoaicei Mustafina care se vedea astfel bine ancorata pe locul al treilea.

Solul a incheiat evolutia Larisei Iordache, sportiva noastra iesind cu fruntea sus din concurs si o nota de 14.700. Totalul de 57.766 a plasat-o pe Iordache pe patru la peste un punct in spatele rusoaicei Mustafina, ocupanta locului al treilea.

Americancele au dominat fara emotii concursul si titlul suprem a fost obtinut de Simone Biles, gimnasta care a totalizat 60.216. Kyla Ross s-a multumit cu argintul dupa un total de 59.332.



Larisa Iordache a ratat podiumul la individual