Gimnastica

Gimnastica, sportul olimpic preferat al romanilor (sondaj)

Potrivit unui sondaj de opinie realizat recent a reiesit ca sportul olimpic preferat de romani este gimnastica intr-o proportie covarsitoare, aceasta in conditiile in care in ultimii ani disciplina a cunoscut un regres considerabil in rezultate si performanta.

In conditiile absentei echipei feminine de la Jocurile Olimpice gazduite in 2016 la Rio, romanii ar merge in proportie de 56% la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice de Vara sa urmareasca gimnastica, daca ar avea cazarea, transportul si biletele gratis, asa cum a fost formulata intrebarea sondajului de opinie realizat in 27 februarie-8 martie 2017, pe un eşantion reprezentativ urban de 1501 persoane.

Pe pozitia secunda in topul preferintelor s-a situat atletismul cu 32%, o alta disciplina la care in ultimii ani Romania a pierdut teren considerabil comparativ cu anii de glorie care au adus nu mai putin de 32 de medalii olimpice.

Medalia de argint obtinuta de Florin Mergea si Horia Tecau la Rio, de altfel prima adusa de tenisul romanesc in istoria participarilor olimpice la aceasta disciplina, i-a facut pe 27% dintre cei care au participat la sondajul realizat de Ipsos sa aleaga tenisul ca disciplina preferata.

Scrima cu 18%, respectiv handbal si fotbal cu 15% au completat un top cinci din care, surprinzator, lipsesc discipline precum canotaj sau kaiac-canoe cu o bogata reprezentare olimpica la nivel de medalii si rezultate.



Gimnastica, sportul olimpic preferat al romanilor (sondaj)