Gimnastica

Decizie radicala luata de Federatia Romana de Gimnastica

Sursă foto: http://www.romgym.ro

Ratarea calificarii la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu ambele echipe, feminina si masculina, a dus la o decizie radicala din partea federatiei de profil.

"Ţinând cont de faptul că echipele României de gimnastică artistică, atât cea feminină cât şi cea masculină, nu şi-au îndeplinit obiectivul la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, şi anume calificarea olimpică cu echipa, s-a hotărât descentralizarea loturilor naţionale olimpice!", se arata intr-un comunicat din partea Federatiei Romane de Gimnastica dupa sedinta Comitetului Executiv care a avut loc joi.

"În perioada următoare, componenţii loturilor îşi vor continua activitatea la cluburile unde sunt legitimaţi, urmând ca la începutul anului viitor să fie anunţată noua strategie şi structura sub care se va continua", se mai arata in respectivul comunicat.

Romania a ratat calificarea la ultimele doua editii ale Jocurilor Olimpice cu echipa feminina, dupa ce intre 1976 si 2012 nu lipsise de la vreo editie a competitiei celor cinci cercuri olimpice.Decizie radicala luata de Federatia Romana de Gimnastica