Gimnastica

CM de Gimnastica: Romania si-a aflat adversarele pentru calificarea la Rio 2016

In urma calificarilor pe echipe de la Campionatele Mondiale de Gimnastica feminina de la Glasgow, Romania a ratat Top 8, cel care asigura prezenta directa la Jocurile Olimpice de Vara Rio 2016. Romania va disputa calificari pentru Olimpiada si si-a aflat adversarele. 

Romania se va lupta pentru unul dintre cele 4 locuri de la Rio cu Brazilia, Franta, Belgia, Germania, Australia, Korea si Elvetia.

Tara noastra s-a clasat pe locul 13 in calificarile pe echipe de la Glasgow. Locurile 1-8 din calificari s-au dus in finala de la Mondiale si au obtinut o data cu ea si calificarea directa la Olimpiada.  Locurile 9-16 au fost eliminate de la Glasgow si vor disputa calificari pentru Rio 2016.

Privind rezulatele pe echipe de la Mondiale, Romania se poate astepta sa rateze Jocurile de Vara de la Rio, din moment ce Brazilia, Franta, Belgia si Germania au obtinut note mai bune. Cum doar 4 echipe vor merge la Olimpiada, Romania va trebui sa isi imbunatateasca evolutiile pentru a reusi sa surclaseze aceste echipe in drumul spre Rio.

Romania a ratat pentru prima oara in istorie o calificare in finala pe echipa la un Campionat Mondial de Gimnastica feminina. 

Despre ratarea calificarii in finala, echipa Romaniei de Gimnastica a postat pe retelele sociale urmatorul mesaj: "Momentul e trist si dureros pentru fete si colectiv, pentru fani deopotriva. Au nevoie de incurajari si incredere ca se poate recladi o echipa. Calificarea la Jocuri se va decide in aprilie anul viitor, in Brazilia, la Rio, in cadrul unui turneu preolimpic."



CM de Gimnastica: Romania si-a aflat adversarele pentru calificarea la Rio 2016