Gimnastica

Ce SURPRIZĂ! „Zeița de la Montreal”, sfaturi pentru „tricolore” înainte de Jocurile Olimpice (VIDEO)

Nadia Comăneci a ținut să le încurajeze personal pe fetele din lotul național de gimnastică înaintea competiției supreme de la Paris.

A fost o zi plină de emoție pentru componentele lotului olimpic de gimnastică. Ele au fost vizitate la antrenament de Nadia Comăneci!  

„Mi-am propus să vin să le salut pe fete. E important să le văd, mai ales că e ultima mea vizită până la Paris. Le știu pe fete, le-am văzut și la Mondiale și la Europene. Ideea e ca ele să fie apte de competiție și să fie pregătite mental pentru această Olimpiadă” – Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă din istorie.

După ce le-a văzut la antrenament, Nadia a stat și de vorbă, ca între campioane, cu fetele.

„Le-am spus că voi fi acolo să le încurajez. Am speranțe să concureze bine, la nivelul lor de pregătire. Să aibă plan B și C. Chiar dacă ești destul de pregătită, Jocurile Olimpice sunt Jocuri Olimpice. Să nu intre în panică dacă se întâmplă ceva și să încerce să se adapteze pe moment” – Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă din istorie.

Chiar dacă are atâta experiență și a văzut sute de competiții, Nadia tot are emoții când le urmărește pe românce.

„Emoțiile sunt mai mari când le vezi concurând pentru că le cunoști și vrei să facă bine. Nu pot spune că era mai ușor când concuram, dar era diferit” – Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă din istorie.

„Mereu am emoții când mă întâlnesc cu Nadia”

Pentru gimnastele noastre, întâlnirea cu Nadia a fost o adevărată bucurie.

„Sunt fericită că Nadia ne-a încurajat pe toate ca echipă și ne-a dat încredere în noi pentru Jocurile Olimpice. Ne-a încurajat, să nu avem emoții, să concurăm din plăcere și fericite pentru ceea ce am antrenat și să fim cele mai puternice” – Sabrina Voinea, gimnastă calificată la JO.

„De fiecare dată când mă întâlnesc cu Nadia e o mare inspirație și ne simțim foarte motivate să continuăm și să mergem cât mai aproape de rezultatele ei. Ne-a încurajat să mergem încrezătoare la Jocurile Olimpice și să ne bucurăm de tot ce reușim acolo” – Ana Maria Bărbosu, gimnastă calificată la JO.

Atât Sabrina, cât și Ana recunosc că au emoții de fiecare dată când se întâlnesc cu Nadia.

„Am întâlnit-o acum foarte mulți ani. Mi-aduc aminte că eram destul de micuță și am făcut poză și cu Nadia și cu mama și m-am bucurat foarte mult. Mai am emoții, pentru că îmi doresc să-i calc pe urme. Vreau să copiez tot de la ea: încrederea în ea, frumusețea din competiții și îmi doresc să câștig medalii cum a câștigat și ea” – Sabrina Voinea, gimnastă calificată la JO.

„Prima dată am întâlnit-o în 2022 la Campionatul Mondial și a fost destul de copleșitor pentru mine. Am știut că m-am întâlnit cu cea mai mare campioană a României. De fiecare dată am emoții, dar pot să zic că sunt mai calmă acum și mă bucur mai mult de prezența ei” – Ana Maria Bărbosu, gimnastă calificată la JO.



Ce SURPRIZĂ! „Zeița de la Montreal”, sfaturi pentru „tricolore” înainte de Jocurile Olimpice (VIDEO)