Gimnastica

Bucurestiul pierde in fata Clujului Campionatul European de Gimnastica. Urmeaza EURO 2020?

Orasul Bucuresti a pierdut organizarea Campionatului European de Gimnastica, a anuntat vineri Federatia Romana (FRG) de specialitate. Competitia se va muta la Cluj, deoarece acest oras detine infrastructura necesara.

"Uniunea Europeana de Gimnastica, alaturi de Federatia Romana de Gimnastica, anunta in mod oficial ca editia din anul 2017 a Campionatelor Europene de Gimnastica se vor desfasura in Sala Polivalenta din municipiul Cluj-Napoca, in perioada 19-24 aprilie", a anuntat FRG. 

Organizarea europeanului incepuse in decembrie 2013. La acel moment, Federatia Romana de Gimnastica, alaturi de  S.C. OMV Petrom S.A., Ministerul Tineretului si Sportului, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti si Fundatia ”Casa Campionilor” au avut initiativa de a face demersurile necesare pentru obtinerea organizarii in Romania a celei de-a 7-a editii a Campionatelor Europene de Gimnastica individuale seniori, masculin si feminin, in luna aprilie 2017.

In sedinta sa din data de 23 ianuarie 2015 Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastica a incredintat Romaniei organizarea acestei editii a Campionatelor Europene, in municipiul Bucuresti. Totul urma sa aiba loc in viitoarea Sala Multifunctionala din cadrul Complexului Sportiv National ”Lia Manoliu.

Numai ca aceasta sala nu a mai fost construita niciodata. De aceea, din data de 11 decembrie 2015, Uniunea Europeana de Gimnastica, alaturi de Federatia Romana de Gimnastica, anunta in mod oficial ca editia din anul 2017 a Campionatelor Europene de Gimnastica se vor desfasura in Sala Polivalenta din municipiul Cluj-Napoca, in perioada 19-24 aprilie.

In mesajul sau, adresat Federatiei Romane de Gimnastica cu prilejul luarii acestei hotarari, Presedintele Uniunii Europene de Gimnastica, Domnul Georges Guelzec, a declarat ca ”Uniunea Europeana de Gimnastica este pe deplin constienta de faptul ca situatia creata nu este imputabila Federatiei Romane de Gimnastica. Suntem pe deplin convinsi si increzatori ca prietenii nostri romani vor face tot ceea ce le sta in putinta pentru a organiza acest eveniment la inaltimea asteptarilor gimnastilor, a partenerilor nostri si la nivelul tehnic cerut de un asemenea eveniment”.

Urmeaza sa pierdem si EURO?

Romania ar trebui sa gazduiasca patru partide de fotbal de la EURO 2020. Numai ca pentru acest lucru Bucurestiul trebuie sa modernizeze patru stadioane, dintre care Steaua, Dinamo si Arcul de Triumf, destul de mult. Sunt ceva modificari si la Arena Nationala.

Insa, in plus, in Bucuresti mai trebuie sa se construiasca magistrala de metrou pana in Otopeni, iar in tara Bucurestiul trebuie sa devina unit printr-o autostrada cu Vestul tarii. 

Este greu de crezut ca aceste lucruri se vor intampla. Scriam in urma cu putin timp ca magistrala de metrou pana la Otopeni ar trebui sa aduca in patru ani mai multi kilometri noi de metrou decat au fost construiti in ultimii 26 de ani, dupa Revolutie. 

Si in ceea ce priveste autostrada Bucuresti - Nadlac lucrurile stau foarte prost. Romania trebuie sa construiasca in patru ani in jur de 200 de kilometri noi de autostrada pe A1, in condittile in care in ultimii 26 de ani s-au construit pe acest traseu, cu totul, 200 de kilometri (pentru ca Bucuresti - Pitesti, 100km aproximativ, au fost dati in functiune de Nicolae Ceausescu).

Detalii pe larg despre problemele de infrastructura ale Romaniei pentru EURO 2020 sunt aici.

Meciurile Romaniei

Arena Nationala din Bucuresti ar urma sa gazduiasca una dintre optimile de finala si alte trei meciuri din grupe la Campionatul European de Fotbal 2020.  Alaturi de Bucuresti vor mai gazdui meciuri din grupe si optimi urmatoarele sapte orase: Glasgow, Bruxelles, Budapesta, Bilbao, Dublin, Amsterdam si Copenhaga. Pentru sferturi de finala si meciuri din grupe au fost alese: Munchen, Baku, Sankt Petersburg si Roma. Londra va gazdui semifinalele si finala.



Bucurestiul pierde in fata Clujului Campionatul European de Gimnastica. Urmeaza EURO 2020?