Ciclism

Viviani il invinge pe Cavendish pe insula Jumeirah din Dubai

Italianul Elia Viviani a obtinut, joi, victoria la sprint in a doua etapa din Turul Dubaiului, cursa de patru zile desfasurata in metropola din Emiratele Arabe Unite.

Transferat peste iarna la formatia britanica Sky, rutierul italian a anticipat bine sprintul final desfasurat chiar in fata impunatorului hotel Atlantis de pe celebra insula Jumeirah in forma de palmier si l-a devansat pe Mark Cavendish, liderul la general si castigatorul primei etape.

Pe trei s-a clasat Andrea Guardini de la Astana, cel cae venise pe doi in etapa inaugurala si care de aceasta data n-a mai reusit sa-si gaseasca ritmul optim de pedalare pe ultimii metri.

Cavendish a ramas lider la general, cu tricoul albastru pe umeri, avand un avans de doua secunde in fata lui Viviani si de sase in fata lui Guardini.

Turul Dubaiului se va incheia sambata dupa parcurgerea altor doua etape, dintre care cea de vineri este si cea mai dificila atat prin lungimea de 205 km, cat si prin faptul ca se termina undeva in mijlocul desertului la Hatta Dam. 

Pentru ziua finala de sambata caravana revine in metropola Dubai cu un traseu de 123 km si un final in fata impunatorului Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume.



Viviani il invinge pe Cavendish pe insula Jumeirah din Dubai