Ciclism

Vincenzo Nibali se impune in Turul Lombardiei. Eduard Grosu n-a ajuns la final

Campionul Italiei Vincenzo Nibali a razbunat parcursul slab de la Campionatele Mondiale, unde a incheiat la 40 de secunde in urma invingatorului Peter Sagan, si a triumfat in Turul Lombardiei sau Clasica Frunzelor Moarte, asa cum ii spun italienii.

 

Nibali s-a impus in ultima clasica a sezonului de ciclism cu un avans de 21 secunde in fata spaniolului Daniel Moreno, podiumul fiind completat de francezul Thibaut Pinot, sosit dupa 32 de secunde.

Alejandro Valverde a ratat podiumul pentru 14 secunde.

“Intotdeauna mi-am dorit sa castig o cursa de o asemenea statura si acum a venit vremea pentru mine sa o fac. Sa castigi un Monument trebuie sa ai si putin noroc, iar pentru mine a fost o zi perfecta”, a declarat Nibali.

Cu acest succes obtinut in finalul sezonului, cel supranumit rechinul salveaza un sezon mai degraba modest, cu o evolutie slaba in Turul Frantei si o descalificare rusinoasa in Turul Spaniei.

Mai mult decat atat, Nibali intra intr-o galerie selecta dupa acest succes. Italianul devine doar al treilea ciclist din istorie care triumfa in Turul Lombardiei dupa ce anterior castigase cele trei Mari Tururi. Ceilalti trei sunt Felice Gimondi, Eddy Merckx si Bernard Hinault.

La startul ultimului Monument al sezonului s-a aliniat si conationalul nostru Eduard Grosu, insa rutierul echipei Nipo Vini Fantini nu a reusit sa ajunga la final.



Vincenzo Nibali se impune in Turul Lombardiei. Eduard Grosu n-a ajuns la final