Ciclism

Van Avermaet triumfa in Paris-Roubaix la retragerea lui Boonen din ciclism

Sursă foto: twitter.com/Paris_Roubaix

Belgianul Greg van Avermaet s-a impus in premiera in Paris-Roubaix, cea mai grea cursa de o zi din lume, dupa un sprint in cinci pe velodromul din Roubaix. Pentru Tom Boonen, castigator de patru ori al Infernului Nordului, a fost ultima cursa a carierei.

Podiumul a fost completat de cehul Zdenek Stybar si de olandezul Sebastian Langeveld.

Boonen a incheiat ultima sa cursa din cariera pe locul 13 dupa o cariera la fel de monumentala precum aceasta Paris-Roubaix pe care a castigat-o de patru ori.

Fara doar si poate, Van Avermaet este omul curselor clasice din acest an, reusind sa se impuna in Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke, Gent-Wevelghem, Strade Bianche si acum in Paris-Roubaix. Pe langa acestea belgianul echipei BMC a mai incheiat pe doi in Turul Flandrei, cealalta cursa monument desfasurata pe mai multe portiuni de pavate.

Pentru Van Avermaet este prima victorie intr-o cursa monument din cele cinci ale ciclismului: Milano-San Remo, Turul Flandrei, Paris-Roubaix, Amstel Gold, Liege-Bastogne-Liege si Turul Lombardiei.

Record

Cursa din acest an a fost cea mai rapida din istorie, cu o medie de 45.204 km/h. Precedentul record de viteza data din 1964, cand Peter Post, primul olandez invingator in Paris-Roubaix, a trecut linia de sosire stabilind o medie de 45.1 km/h.



Van Avermaet triumfa in Paris-Roubaix la retragerea lui Boonen din ciclism