Ciclism

Valverde este noul campion mondial in ciclism

Sursă foto: twitter.com/UCI_cycling

La cei 38 de ani ai sai, rutierul spaniol Alejandro Valverde isi vede visul cu ochii prin cucerirea titlului mondial in cursa de fond desfasurata la Innsbruck in Austria.

Valverde a sprintat pentru victorie dintr-un grup de patru rutieri, invingandu-i pe francezul Romain Bardet si pe canadianul Michael Woods. 

Olandezul Tom Dumoulin a prins grupul de evadati pe ultima coborare, dar n-a mai avut puterea sa se implice la sprintul final.

Sase ore si 46 de minute a durat una dintre cele mai grele curse din calendarul competitional, intrecerea de fond de la Campionatele Mondiale.

Sergei Tvetcov, reprezentantul Romaniei, nu a reusit sa termine cursa. Doar 76 de rutieri au ajuns la final.

Cu etape castigate in toate cele trei Mari Tururi, cu Turul Spaniei din 2009 in palmares si victorii in cele mai importante dintre cursele de o zi, clasice sau de categorie principala, Valverde isi adauga acest titlu mondial unei cariere fabuloase din care nu au lipsit nici momentele controversate.

In 2006, Valverde a fost unul dintre rutierii pusi in conexiune cu celebrul dosar de dopaj organizat numit Operatiunea Puerto.

Valverde a fost suspendat pentru dopaj intre 2010 si 2012.Valverde este noul campion mondial in ciclism