Ciclism

Valverde, a cincea victorie din cariera in Fleche Wallonne

Sursă foto: captura tv france 3

Spaniolul Alejandro Valverde n-a avut rival, miercuri, in clasica belgiana Fleche Wallonne, a treia mare cursa din Ardeni, pe care a castigat-o pentru a cincea oara in cariera si a patra oara consecutiv.

Rutierul echipei Movistar a controlat cu autoritate cursa pe urcusul final de la Huy si celebra catarare Mur de Huy, o ascensiune aspra de 1.3 km cu panta medie de aproape 10%.

Francezul David Gaudou de la FDJ a fost singurul care a incercat sa-l surprinda pe Valverde, insa ibericul s-a folosit de accelerarea tanarului coleg de pluton pentru a declansa atacul decisiv.

Nimeni nu i-a rezistat lui Valverde care in varful Zidului de la Huy a avut timp sa celebreze victorie cu celebrul semn de a trage cu arcul.

Irlandezul Daniel Martin de la Quick Step si belgianul Dominic Teuns de la BMC au completat podiumu.

Ultima parte a cursei a fost animata de evadarea luxemburghezului Bob Jungels de la Quick Step, rutier care pe plat acumulase un avans de aproape 50 de secunde.

Intrat cu 23 de secunde pe Mur de Huy, Jungels a fost inghitit de pluton neavand nicio sansa in fata marilor favoriti.

Pentru Valverde este a 10-a victorie a sezonului, acesta castigand pana cum la general nu mai putin de patru tururi in Spania natala: Turul Murciei, Turul Andaluziei, Turul Cataluniei si Turul Tarii Bascilor.Valverde, a cincea victorie din cariera in Fleche Wallonne