Ciclism

Un spaniol ii calca pe urme lui Marco Pantani in Turul Italiei

Mikel Landa a castigat, duminica, prima etapa de munte inalt cu final in catarare din actuala editie a Turului Italiei.

Rutierul echipei Astana s-a impus in celebra statiune Madona di Campiglio la doar a doua sosire de etapa pentru Turul Italiei in acest punct. La precedenta ocazie cand s-a ajuns aici, in 1999, victoria de etapa a revenit regretatului ciclist italian Marco Pantani, ramas in memoria fanilor sub numele de ''Piratul''.

Landa l-a prins din urma pe rusul Yuri Trofimov de la Katiusa cu 450 de metri inaintea liniei de sosire si a reusit sa-i ia acestuia chiar si doua secunde pe ultimii metri.

Alberto Contador, purtatorul tricoului roz, a castigat sprintul pentru locul al treilea cu italianul Fabio Aru, rezultat prin care a pus mana pe secundele de bonificatie si s-a distantat la 2 minute si 35 de secunde in ierarhia generala.

Eduard Grosu a sosit pe locul 118 intr-un asa numit ''autobuz'' la 31 de minute dupa ce Landa trecuse linia de sosire. In acelasi grup a sosit si Serghei Tvetcov, acesta fiind clasat pe locul 148.

Luni este programata a doua zi de pauza din Turul Italiei, iar cursa se va relua de marti cu saptamana decisiva, cand sunt programate alte patru etape la altitudine.



Un spaniol ii calca pe urme lui Marco Pantani in Turul Italiei