Ciclism

Un italian produce surpriza in Turul Flandrei

Sursă foto: https://twitter.com/EFprocycling/

A 103-a editie a Turului Flandrei, una dintre cursele monument ale ciclismului mondial, a fost castigata, duminica, de italianul Alberto Bettiol.

Un rutier de doar 25 ani care s-a simtit puternic si a atacat din grupul favoritilor pe Oude Kwaremont, penultima ascensiune a zilei.

Bettiol, ciclist care a bifat cu aceasta ocazie prima victorie a carierei, a rezistat singur in frunte pe ultimii 14 kilometri de plat dupa trecerea peste Paterberg, cel din urma “munte” al Flandrei.

“Au fost cei mai luni 14 km din viata mea”, avea sa recunoasca la final rutierul originar din Toscana.

Ciclistul legitimat la Education First Cannondale i-a devensat pe danezul Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step), desprins la randul sau din grupul urmaritor cu mai putin de trei kilometri din cei 270 programati initial, pentru ca pozitia a treia sa-i revina la sprint norvegianului Alexander Kristoff de la UEA Emirates.

Bettiol este primul italian dupa Alessandro Ballan in 2007 care castiga Turul Flandrei. In acest an cel mai bun rezultat obtinut de Bettiol fusese locul doi in ultima etapa (contratimp individual) din Tirreno-Adriatico.

Italia devine a doua natiune la numarul de victorii, cu 11 reusite, dupa tara gazda Belgia (69).

Lista italienilor care au castigat Turul Flandrei:

1949, 1950, 1951 - Fiorenzo Magni
1967 - Dino Zandegu
1990 - Moreno Argentin
1994 - Gianni Bugno
1996 - Michele Bartoli
2001 - Gianluca Bortolami
2002 - Andrea Tafi
2007 - Alessandro Ballan
2019 - Alberto Bettiol



Un italian produce surpriza in Turul Flandrei