Turul Spaniei

Turul Spaniei propune in 2013 un traseu muntos cu 11 finaluri in caE›arare

De la an la an Turul Spaniei devine o competiE›ie din ce in ce mai atragatoare prin duelurile pentru intaietate, iar la spectacolul de pe sosea contribuie in mare masura si traseul ales de organizatori.

AZn 2011 am avut electrizantul duel intre Juan Jose Cobo Acebo si pe atunci surprinzatorul Christopher Froome, pentru ca ediE›ia trecuta sa se desfasoare sub impactul luptei roata la roata intre Alberto Contador, revenit in ciclism dupa suspendarea pentru dopaj, si Joaquin "Purito" Rodriguez.

Daca in 2012 am avut nu mai puE›in de 10 etape incheiat in urcare, organizatorii pluseaza pentru cursa din acest an prin plasarea a 11 finaluri in caE›arare, cu Alto de Angliru ascensiunea regina a cursei.

Printre noutaE›ile din acest an se numara un final pe teritoriul FranE›ei, raritate pentru Vuelta, in ultimii 20 de ani fiind doar trei astfel de momente. Etapa cu final la Peyragudes va veni la finalul unei etape istovitoare in estul Pirineilor.

Nu lipseste din program Coll de la Gallina, o alta etapa devenita deja clasica pentru Turul Spaniei, si unde in 2012 favoriE›ii Alberto Contador, Alejandro Valverde si Joaquin Rodriguez au reusit sa-l distanE›eze pe Christopher Froome.

Turul Spaniei 2013 propune un traseu contra acelor de ceasornic cu startul programat in Galicia, dupa care cursa va merge spre Andaluzia trecand prin Extremadura. Din sudul Spaniei se va urca din nou catre nord prin Catalunia.

Etapa decisiva a cursei este chiar penultima cand ciclistii vor ajunge pe Angliru, una dintre cele mai temute caE›arari din sportul cu pedale.

Turul Spaniei se va desfasura in perioada 24 august-15 septembrie.



Turul Spaniei propune in 2013 un traseu muntos cu 11 finaluri in caE›arare