Turul Spaniei

Nibali pierde tricoul rosu in fata lui Roche

Schimbare de lider in Turul Spaniei dupa etapa a 8-a, programata sambata intre Jerez de la Frontera si Estepona/Alto Penas Blancas pe distanta a 166.6 kilometri.

Mansa incheiata pe o catarare de 14.4 kilometri, cu panta medie de 6.6%, i-a revenit cehului Leopold Konig de la echipa NetApp.

Rutierul ceh l-a devansat cu doar o secunda pe spaniolul Daniel Moreno de la Katiusa, locotenentul lui Joaquin "Purito" Rodriguez.

Pe trei s-a clasat irlandezul Nicolas Roche, principalul om de clasament general de la Saxo Bank in absenta lui Alberto Contador. Sosit la cinci secunde in spatele invingatorului, Roche i-a luat nu mai putin de 22 secunde lui Vincenzo Nibali, purtatorul tricoului rosu.

Sub trena aspra dusa de Ivan Basso (Cannondale) pe ultimii metri ai catararii de final, Nibali s-a sufocat si nu a reusit sa-si apere pozitia de lider in clasamentul general sosind cu o intarziere de 27 de secunde.

In aceste conditii Roche a devenit noul lider al Turului Spaniei cu un avans de 17 secunde in fata veteranului american Chris Horner (RadioShack). La egalitate cu americanul se afla Dani Moreno, in timp ce Nibali este al patrulea la 18 secunde.

Primii noua rutieri din clasamentul general sunt incadrati in mai putin de un minut, iar lupta pentru suprematie se anunta in continuare deschisa oricarui deznodamant.

Duminica este programata etapa a 9-a, o mansa de 163.7 kilometri intre Antequera si Valdepenas de Jaen. Ultimul kilometru este in urcare si se potriveste perfect unor rutieri de profilul lui Philippe Gilbert, campionul mondial in exercitiu.



Nibali pierde tricoul rosu in fata lui Roche