Turul Spaniei

Gilbert l-a invins pe Valverde la un sprint in urcare

Fostul campion al Belgiei Philippe Gilbert a triumfat, vineri, în etapa a 19-a din Turul Spaniei, la capatul unui sprint în urcare. Pe locul secund s-a clasat Alejandro Valverde, al doilea la general, în timp ce podiumul a fost completat de Daniel Moreno.

Finalul în urcare i s-a potrivit manusa lui Gilbert care si-a folosit din plin calitatile de atacant pentru a bifa a doua victorie de etapa din actuala editie a Turului Spaniei.

Ultimii doi kilometri a gasit în fruntea cursei un grup format din Nicolas Roche (Ag2r), Juan Antonio Flecha (Sky), Matti Breschel (Rabobank) si John Degenkolb (Argos-Shimano), însa acestia nu s-au înteles la trena din cauza lui Degenkolb, de departe cel mai puternic la sprint din grupul de frunte.

Roche a ramas singur la intrarea în ultimul kilometru, dar irlandezul de la Ag2r nu a rezistat de unul singur si a fost depasit de un Gilbert extrem de hotarât în acsiunea lui.

Belgianul de la BMC a plecat spre linia de sosire cu britanicul Ben Swift în roata lui si pentru câtiva zeci de metri impresia a fost ca Gilbert nu va rezista si va pierde la sprint.

Fostul câstigator al clasicelor din Ardeni a dat pedale grele si l-a distantat pe Swift, diferenta luata fata de ceilalti urmaritori dovedindu-se decisiva.

Turul Spaniei programeaza, sâmbata, ultima etapa cu final în catarare. Se va ajunge la Bola del Mundo, o ascensiune descoperita recent în apropierea capitalei Madrid.

Principala lupta se va da între Alberto Contador, purtatorul tricoului rosu de lider la general, si Alejandro Valverde, diferenta dintre cei doi fiind de 1 minut si 35 de secunde. Din calcule nu trebuie scos nici fostul lider Joaquin Rodriguez care, desi are o întârziere de 2 minute si 21 de secunde, poate lansa un atac surpriza în tentativa de a-si recupera in extremis tricoul de lider.



Gilbert l-a invins pe Valverde la un sprint in urcare